prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Oltchim a dispărut din handbalul românesc

Cea mai titrată formație feminină de handbal din România va fi înlocuită de noua grupare HC Oltenia.

Noua echipă va evolua tot la Râmnicu Vâlcea, dar nu va moșteni palmaresul Oltchimului sau datoriile pe care clubul le-a acumulat. Doar jucătoarele rămase la semifinalista Ligii Campionilor din sezonul trecut vor trece la HC Oltenia.

“CS Oltchim a îmbrăţişat ideea continuării activităţii de handbal în municipiul Rîmnicu Vîlcea, prin crearea structurii sportive Handbal Club Oltenia, în care unul dintre asociaţi este chiar municipalitatea. De aceea, în şedinţa Biroului Executiv al clubului de astăzi a decis să contribuie la această activitate prin cedarea locului echipei Oltchim, după sezonul competiţional 2012-2013, către HC Oltenia, din Râmnicu Vâlcea, cu drept de participare a echipei acestui club în Liga Naţională de handbal feminin, ediţia 2013-2014”, se menționează într-un comunicat al Biroului Executiv al CS Oltchim.

”De asemenea, va ceda sportivele de la Oltchim, aflate sub contract după data de 1 iulie 2013 aceluiaşi club”, se mai precizează în document.

Palmaresul şi patrimoniul, activul şi pasivul financiar acumulat până la data predării, printre care și restanţele financiare faţă de sportive şi antrenori, vor fi păstrate de CS Oltchim.

Decizia de azi reprezintă finalul formației Oltchim, care a câștigat 19 titluri naționale în istorie și s-a impus de două ori în Cupa EHF, o dată în Cupa Cupelor și în Turneul Campioanelor și a disputat o finală în Liga Campionilor, în 2010.

Problemele financiare prin care trece combinatul din Râmnicu Vâlcea – principalul sponsor al fostei echipe – au dus la pierderea celor mai bune jucătoare și la incapacitatea Oltchimului de a se înscrie într-o nouă ediție a Diviziei Naționale.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.