prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Opriți cursele ilegale din Pitești! Trei tineri la un pas de moarte azi noapte!

Moartea se poate simți în aer pe strada Nicolae Dobrin și în zona Finanțe – Casa Cărții, unde, tinerii din județul Argeș și nu numai, vin aproape în fiecare seară să își etaleze mașinile cu mulți cai putere, fac drifturi și se întrec în curse. Există sute de sesizări, au fost accidente grave soldate cu victime, ultimul petrecându-se chiar seara trecută, accident în urma căruia o fată de 23 ani și alte două persoane au ajuns la spital. Fenomenul nu a putut fi stopat niciodată și amintim perioada în care, Marcel Proca, în calitate de prefect, nu a putut face nimic. Pare să nu poată fi stopat de către autorități, iar implicarea celor de la Poliția Circulației, mai bine spus neimplicarea lor, ne duce cu gândul la un soi de complicitate.

Trei persoane băgate în spital

Cel puțin o dată la o săptămână, două, un accident are loc pe strada Nicolae Dobrin. Și majoritatea pe timp de noapte, când autoritățile nu supraveghează zona. Pe timp de zi, polițiștii rutieri sunt la datorie, iar majoritatea participanților la trafic se conformează cu legile rutiere, astfel încât rar se întâmplă evenimente nedorite în trafic. În schimb, seara, și mai ales după căderea nopții, tinerii se adună și transformă efectiv toată zona cuprinsă între giratoriul spre Războieni și Cimitirul Sf. Gheorghe într-o veritabilă pistă de curse cu mașini.

CITEȘTE ȘI: ARGEȘ. LIDER EUROPOL – PRINS CÂND SE IUBEA CU O FEMEIE MĂRITATĂ ÎN SECȚIA DE POLIȚIE!

Seara trecută trei persoane au fost la un pas de a-și pierde viața. Un tânăr de 23 ani, venit de la Morărești, a produs un accident în urma căruia trei persoane au ajuns la spital. Acesta venea cu accelerația apăsată până la podea dinspre cimitirul Sf. Gheorghe către Războieni, a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens și a lovit o mașină care circula regulamentar. În urma impactului, autoturismul vitezomanului a ricoșat într-o mașină condusă de o tânără de 22 ani. Trei persoane au fost rănite și au avut nevoie de îngrijri medicale, numai un miracol făcând să fie în viață acum.

S-au montat camere la Finanțe. Drifturile continuă!

Strada Nicolae Dobrin nu este singura zonă în care pasionații de cai putere își etalează mașinile modificate și fac adevărate curse. Parcarea de la Finanțe a devenit de mult timp un loc în care tinerii vin și își tocesc cauciucurile prin drifturi, iar Calea Craiovei, strada care trece prin fața Casei Cărții, se transformă, deseori, în pistă de raliuri.

Locatarii din zonă au reclamat gălăgia și ilegalitățile comise de tinerii teribiliști. Au existat, răzleț, filtre de poliție, localii au mai monitorizat zona, dar nimic nu s-a schimbat. Mai mult, în cadrul întâlnirilor dintre locuitorii din blocurile din această zonă și administrația locală s-a luat decizia să fie instalate camere de supraveghere. Nici de această dată nu s-a schimbat nimic.

Azi un dosar penal, un permis suspendat, mâine fenomenul continuă.

S-a lăsat cu dosare penale pentru viteză sau pentru alte abateri la regimul rutier. Au fost ridicate permise pe bandă rulantă de către polițiștii rutieri în ambele zone, dar fenomenul nu poate fi stopat!!!!

  • De ce? Camerele de supraveghere există, dar, se pare că sunt doar de formă.
  • Cât de greu este să se urmărească întegistrările și să se intervină în timp real?

Cât de scump ar fi stabilirea unor posturi fixe cu gardieni publici sau echipaje private de la firme de pază și protecție (care să anunțe poliția de multe ori depășită și neputincioasă). Cât de complicată ar fi amplasarea unor panouri prin care să se transmită informații privind interzicerea acestor curse, legile încălcate, sancțiunile ce pot fi primite și nu în ultimul rând „zonă monitorizată video”.

Oricât de greu ar fi, autoritățile locale și cele ale poliției trebuie să facă ceva cât mai urgent, altfel știrile cu accidente produse din inconștiența cumulată a vinovaților și autorităților pasive vor continua. La fel și numararea celor morți. Cei mai adesea nevinovați.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs