prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Părinții vor putea plăti cu vouchere de vacanță taberele copiilor? Anunțul autorităților!

Părinții vor putea plăti cu vouchere de vacanțe taberele copiilor conform unei legi adoptată recent de Parlament. Un proiect legislativ în acest sens a fost adoptat de Camera Deputaților ca for decizional și urmează ca proiectul să ajungă la președintele României pentru promulgare.

„Dacă acest proiect va ajunge în Monitorul Oficial este important să știm că din voucherele de vacanță ale părinților vor putea fi suportate și cheltuielile cu taberele școlare, fie că vorbim despre tabere naționale sau tematice. Singura condiție este ca aceste tabere să se desfășoare pe teritoriul României. Cum se vor achita aceste tabere cu voucherele de vacanță însă urmează să fie stabilit printr-un ordin comun al ministerelor Educației și Finanțelor.”, prevede textul de lege.

Începând din acest an, tichetele de vacanță vor fi disponibile numai pe suport magnetic, pe un card alimentat cu 1.450 de lei. Şi firmele private pot oferi tichete de vacanță și nu sunt limitate la suma de 1.450 de lei, ci pot merge până la șase salarii minim pe economie. Perioada de valabilitate a voucherelor emise în 2022 este de un an, însă statul va oferi în mod recurent aceste tichete până în 2026.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.