Pendiuc așteaptă să-și afle sentința în dosarul „Publitrans”

186

Dosarul de corupție al fostului primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, a rămas în pronunțare, joi, la Tribunalul București.

La termenul de astăzi, 16 ianuarie, procurorul DNA a cerut pedepse cu închisoarea pentru toti inculpații din dosar.

În cauză sunt inculpați fostul primar al orasului Pitesti, Tudor Pendiuc, fiica acestuia – Emanuela Pendiuc, si alte 10 persoane, oameni de afaceri si functionari din Primaria Pitesti, conform ziare.com.

Reamintim că Pendiuc este acuzat ca a facut demersuri cu încălcarea prevederilor legale ca sa fie încheiat, executat și prelungit un contract de asociere în participațiune între firma municipalității, S.C. Publitrans 2000 S.A., și societățile private CNCD SA și SC Girexim Universal SA, în folosul ultimelor două firme.

Procurorii spuneau, de asemenea, ca in exercitarea atributiilor de serviciu primarul Tudor Pendiuc a primit, in februarie 2008, pentru fiica sa Emanuela Pendiuc un apartament in Bucuresti – Ansamblul Rezidential Quadra Place, in valoare de 130.900 de euro, in schimbul favorizarii asocierii SC CNCD SA/SC Girexim Universal S.A. in procedura de atribuire a contractului de asociere in participatiune, respectiv acordarea efectiva, executarea si ulterior prelungirea acestuia.

Conform anchetatorilor, in acest dosar bugetul orasului Pitesti a fost prejudiciat cu suma de 28.556.450,65 lei (peste 6,3 milioane de euro), suma cu care institutia publica s-a constituit parte civila.