prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Percheziții de amploare la un lanț de benzinării! Bonuri fiscale false vândute cu comision!

Percheziții de amploare la un lanț de benzinării! Bonuri fiscale false vândute cu comision! Percheziții de amploare într-un lanț de benzinării ai căror angajați emiteau bonuri fiscale fără a alimenta, în schimbul unor comisioase. Concret, în perioada 2018 – 2022, mai mulți angajați ai unei societăți comerciale care comercializează carburanți ar fi eliberat în favoarea unor societăți comerciale bonuri fiscale care atestau achiziții de carburant, cu toate că vânzările ar fi fost efectuate altor persoane.

CITEȘTE ȘI: LA UN PAS DE TRAGEDIE! TREI COPII ȘI TREI ADULȚI-DE URGENȚĂ LA SPITAL DUPĂ CE AU MÂNCAT CIORBĂ CU INSECTICIDE!

„Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au efectuat 35 de percheziții, toate pe raza județului Alba, în cadrul unui dosar penal care vizează fapte de evaziune fiscală.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2018 – 2022, mai mulți angajați ai unei societăți comerciale care comercializează carburanți ar fi eliberat în favoarea unor societăți comerciale bonuri fiscale care atestau achiziții de carburant, cu toate că vânzările ar fi fost efectuate altor persoane.

Ulterior, bonurile fiscale și facturile aferente acestora ar fi fost înregistrate în contabilitățile societăților comerciale ca și cheltuieli, în scopul sustragerii de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului consolidat al statului. Se pare că, în schimbul bonurilor fiscale, angajații stațiilor de carburant ar fi perceput sume de bani, respectiv procente cuprinse între 5 și 10% din valoarea acestora”, se precizează într-un comunicat al IPJ Alba.

Cu ocazia perchezițiilor, au fost ridicate documente și alte bunuri utile anchetei, în vederea completării probatoriului. La sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au fost audiate, în calitate de martor, 12 persoane. Prejudiciul urmează să fie stabilit. Surse din anchetă afirmă că este vorba despre stații de distribuție a carburanților administrate de Mol România, scrie alba24.ro.

 

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs