Permis auto la 17 ani, cu o condiție! Ce prevede proiectul de lege?

Scade vârsta majoratului în rândul șoferilor români! Tinerii din România vor putea obține permisul de conducere de la vârsta de 17 ani, potrivit unui proiect de lege care a trecut tacit de Senat. Totul vine la pachet cu o singură condiție.

CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL MOMENTULUI PENTRU ȘOFERI! AUTOSTRADĂ DE LA PITEȘTI LA CONSTANȚA! CÂND VA FI DATĂ ÎN FOLOSINȚĂ! VIDEO!

Vești importante vin pentru adolescenții de 17 ani, care dețin permis de conducere pentru categoriile B și BE. Aceștia vor putea să conducă un vehicul dacă sunt supravegheați de o persoană cu permis din aceeași categorie, de cel puțin 10 ani.

Proiectul de lege are ca scop principal responsabilizarea tinerilor, reducând astfel comportamentele imprudente și iresponsabile.

Prin această propunere legislativă, persoana care însoțește un minor cu permis valabil pentru categoriile B și BE și care conduce un vehicul va răspunde solidar cu acesta pentru încălcările regulilor de circulație sau pentru daunele produse terților în urma unui accident.

Până acum, tinerii care au împlinit 16 ani puteau obține permisul de conducere pentru categoria B1, însă puteau să conducă doar autoturisme cu o putere maximă de 20 de cai putere.

Principala modificare constă în faptul că tinerii de 17 ani vor putea conduce mașini cu o putere mai mare de 20 de cai putere, iar această experiență poate fi benefică pentru tineri, cu condiția ca adulții care îi însoțesc să fie bine pregătiți. În cazul în care șoferul încalcă regulile de circulație, adultul va fi responsabil în egală măsură cu acesta.

Mai mult, însoțitorii vor putea fi testați pentru consumul de alcool și droguri, chiar dacă se află pe scaunul din dreapta.

Totuşi, proiectul de lege va intra în vigoare şi va produce efecte doar după ce va fi promulgat de preşedintele Klaus Iohannis şi publicat apoi în Monitorul Oficial al României.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.