prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Peste o sută de școli din Argeș – fără sisteme de supraveghere! Prefectul Perianu – semnal de alarmă!

Aproape 150 de școli din județul Argeș nu au sisteme de supraveghere, a anunțat prefectul Radu Perianu. În contextul în care în ultimul an s-au petrecut foarte multe incidente în unitățile școlare, printre care bătăi, fumat sau chiar au fost găsiți elevi cu arme albe, reprezentantul Executivului în teritoriu trage un semnal de alarmă și transmite conducerilor școlilor din județ să facă toate demersurile astfel încât la începutul anului școlar toate unitățile să fie dotate cu sisteme de supraveghere.

Citește și: TERIFIANT! FETIȚĂ DE TREI LUNI A FOST ARUNCATĂ DE LA ETAJ DE CĂTRE TATĂL SĂU!

„145 de unități de învățământ preuniversitar din județul nostru nu au pază și nici sisteme de supraveghere. Un lucru extrem de îngrijorător pentru că avem, în total, 500 de unități în Argeș. 82 sunt asigurate cu pază umană, 61 cu sisteme de supraveghere video și pază umană, iar 207,exclusiv cu supraveghere video. Le transmit celor responsabili că este important să demareze cu celeritate toate demersurile ca anul școlar 2022-2023 să nu înceapă în aceleași condiții.

Art.4 din Legea nr.35/2007 privind creșterea siguranței în unitățile de învățământ stabilește consiliile județene și consiliile locale ca entitățile care alocă banii, la solicitarea consiliilor de administrație a unităților școlare” a declarat prefectul Radu Perianu.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.