prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Piața Prundu va fi demolată! Ce va fi construit în loc?

Piața din cartierul Prundu va fi demolată, iar în locul acesteia va fi construită o parcare subterană, vor fi amenajate spații verzi, teren de sport, un loc de joacă pentru copii, dar și o pistă de alergare. Consilierii locali vor dezbate în ședința ordinară din această lună Planul Urbanistic de Detaliu, document ce stă la baza construirii noii parcări.

CITEȘTE ȘI: STRIGĂT DE DURERE! MILITAR MORT SUBIT LA DOAR 35 ANI! ÎȘI ÎNGROPASE SOȚIA ÎN URMĂ CU 3 ANI!

Potrivit proiectului, se propune o construcție cu două etaje sub sol și parter, în care vor fi amenajate 360 locuri de parcare. De asemenea, pe terasament se propun spații verzi pe o suprafață de 9%, locuri de joacă și sport, dar și un loc pentru odihnă și o pisă de alergare. Accesul se va face din străzile Horia, Cloșca și Crișan și Aleea Prundu.

De asemenea, această dezicie a fost argumentată prin faptul că Piața Prundu nu mai funcționează la capacitate maximă, iar prin schimbarea destinației se va oferi o mai bună utilizare a terenului, respectiv „aceea de parcare cu terasă circulabilă peste parter și organizarea unei zone de petrecere a timpului liber”, dar și îmbunătățirea imaginii zonei.

Mai mult, prin construirea noii parcări, se vor crea mai multe locuri pentru piteștenii și fanii sporturilor care participă la competițiile desfășurate la Pitești Arena. După inaugurarea mult așteptatului obiectiv, o mare parte din spectatorii care au participat la meciurile organizate în noua sală au fost nevoiți, ori să vină cu autobuzul, ori să își parcheze mașinile pe locurile atribuite locuitorilor din zona respectivă.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs