Piteştean, descoperire revoluţionară!

DISTRIBUIȚI
persoana anonima

Municipiul Buzău este cel mai mare oraș din România aflat la jumătatea distanței dintre Polul Nord și Ecuator. Descoperirea a fost făcută de un geograf român din Pitești. De asemenea, acesta i-a transmis edilului din Buzău informația cu privire la descoperirea geografică chiar de Ziua Națională.

Calculele profesorului Alexandru Boroiu arată că jumătatea distanței dintre Polul Nord și Ecuator nu este Paralela 45, ci cu 16,2 kilometri mai spre nord. Acesta a atașat edilului din Buzău un fișier cu datele care justifică științific faptul că municipiul Buzău este cel mai mare oraș din România situat exact la jumătatea distanței Ecuator – Polul Nord.

Primarul a declarat că, în adresa transmisă de cercetător, acesta sugera că municipalitatea poate dezvolta un produs turistic, benefic pentru comunitatea locală.

„Buzăul are o poziție geografică specială, ce poate fi valorificată excelent ca brand turistic. Administrația locală poate cultiva, justificat științific, un nou brand turistic, benefic pentru comunitatea locală”, a afirmat profesorul Alexandru Boroiu.

Potrivit stiridebuzau.ro, acesta i-a mai spus primarului municipiului Buzău că a prezentat rezultatul cercetării sale în cadrul mai multor conferințe științifice naționale, astfel încât a fost dispus să se deplaseze și la Buzău, pentru a demosntra afirmațiile făcute și a le oferi autorităților locale informații suplimentare.

Conform calculelor profesorului Boroiu, realizate printr-un sistem complicat de coordonate şi aproximări pe baza „elipsoidului Krasovvsky“, latitudinea exactă de la jumătatea distanţei de la Ecuator la Pol (cu distanţe 5.001,205 km spre ambele) este 45 grade 08’ 37,8’’ N. Această linie a „paralelei mijlocii“ taie trei oraşe: Buzău, Curtea de Argeş şi Horezu.