prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Pitești. Bărbat înjunghiat mortal de o prostituată și „peștele” ei! Detalii șocante!

O prostituată și „peștele” său au fost condamnați la ani grei de detenție după ce au omorât cu sânge rece un bărbat într-un bloc din cartierul Banat din Pitești. Victima a căutat o femeie de moravuri ușoare pe site-urile de anunțuri, iar când a găsit ceea ce i-a plăcut a contactat o tânără și au stabilit să se întâlnească la locuința acestuia. Nimic nu prevestea că o partidă de sex plătită avea să se termine tragic. După ce s-a consumat actul sexual, bărbatul, originar din Curtea de Argeș, a refuzat să plătească „prestația” și a dat să plece.

A fost înjunghiat de nenumărate ori

În schimb, prostituata a coborât după el în scara blocului pentru a-i cere banii pentru partida de sex. Bărbatul a refuzat și a fost înjunghiat de două ori de femeie. În acest timp, soțul acesteia a auzit scandalul și a urcat scările, a luat cuțitul de la soția sa și l-a înjunghiat de mai multe ori pe bărbat. Victima a reușit să scape din mâna „peștelui”, dar a fost prinsă , din nou, în casa scării la parter, unde a fost înjunghiată de mai multe ori de soțul prostituatei. În cele din urmă, a reușit să iasă din bloc și s-a prăbușit la pământ, loc în care a fost găsit și de polițiști.

A murit la spital

Între timp, vecinii au sunat la 112, iar la fața locului, pe lângă polițiști și procurori, a intervenit și un echipaj medical, care l-a preluat pe bărbat în stare critică, cu multiple plăgi și l-au tranportat la spital. Din nefericire, la câteva ore de la conflict, bărbatul se stingea din viață pe patul din Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Argeș.

Cei doi criminali au fost duși la audieri, iar după câteva ore de dat declarații, aceștia au fost reținuți pentru 24 ore, iar ulterior prezentați instanței care a dispus arestul preventiv, măsură care este menținută și în prezent. În luna aprilie, dosarul a ajuns pe masa judecătorilor de la Tribunalul Argeș, iar procesul a avut doar câteva termene dat fiind că cei doi și-au recunoscut vina. În această dimineață, judecătorii au decis ca prostituata să stea după gratii 11 ani, iar soțul său 15 ani. Decizia nu este una definitivă putând fi atacată cu apel.

Cu un an înaintea crimei, victima a scăpat ca prin minune de mâna unui alt pește

Bărbatul care a fost ucis de o prostituată și de „peștele” ei, nu a fost la prima confruntare cu proxeneții din Pitești, anul trecut scăpând „ca prin urechile acului” după ce a fost tăiat la cap de un „pește”. Povestea trasă la indigo s-a întâmplat fix cu un an înainte de crimă, în luna august 2021, când argeșeanul, originar din Curtea de Argeș, a căutat pe internet o fată de moravuri ușoare pentru a-și satisface nevoile, a stabilit ora și locul de întâlnire și s-a dus la aparatamentul din blocul A2 din Centrul Piteștiului. Ajuns și pregătit de treabă, bărbatul se pare că s-a bucurat de serviciile prestare,  dar, ca și în cursul zilei de ieri s-a declarat nemulțumit de serviciile prestate de prostituată și a refuzat să plătească.

Descindere cu mascații pentru aplanarea conflictului

Conflictul a fost auzit de „peștele” tinerei dintr-o cameră alăturată, moment în care a venit să îl ia pe amorezat la întrebări. Totul a escaladat rapid, cei doi bărbați reușind să pună mâna pe cuțite și au început să se lovească. În urma scandalului, bărbatul de 56 de ani a ajuns la spital cu o rană la cap, iar proxenetul a fost înjunghiat în picior.

Vecinii au alertat imediat autoritățile când au auzit cearta dintre cei trei, iar la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de Poliție, dar și mascații pentru a aplana conflictul. Din fericire, aceștia au ajuns la timp și au evitat o tragedie, dar bărbatul a fost preluat de un echipaj medical și dus la spital pentru îngrijiri. De asemenea, și „peștele”, în vârstă de 22 de ani, a avut nevoie de îngrijri medicale.

Deznodământul a fost unul tragic de această dată

Un an mai târziu, argeșeanul a repetat povestea. A căutat și a găsit o tânără cu moravuri ușoare, au stabilit să se întâlnească în garsoniera pe care fata o avea închiriată o garsonieră, au consumat momentul, iar când a venit vorba de plata serviciilor, bărbatul s-a declarat, din nou, nemulțumit de serviciile și a refuzat să plece.

Numai că de această dată, prostituata a coborât după el, iar în casa scării l-a înjunghiat. Nu a durat mult și și-a făcut apariția și „peștele” fetei, nimeni altul decât bărbatul acesteia, care l-a mai înjunghiat de câteva ori. Victima a reușit să iasă pe banca din fața blocului, iar, cel mai probabil cuprins de remușcări, proxenetul a încercat să îi acorde primele îngrijiri medicale.

Între timp, vecinii au sunat la 112, iar la fața locului s-au deplasat oamenii legii, procurorii și un echipaj medical. Bărbatul a fost preluat de medici în stare critică, cu multiple plăgi la nivelul toracelui, șoldului și membrelor și a fost transportat la spital. Din nefericire, câteva ore mai târziu se stingea pe un pat de pe Secția de Terapie Intensivă.

„În timpul efectuării cercetării la faţa locului, inculpata a declarat că este prostituată şi că a stabilit să întreţină relaţii sexuale cu victima, în schimbul sumei de 200 de lei, la garsoniera închiriată în regim hotelier, situată în Mun. Piteşti. Inculpata a  arătat că, după consumarea actului sexual, întrucât victima nu a fost mulţumită de calitatea serviciilor sexuale oferite, a luat suma de 200 de lei, cu care platise anterior prestatia sexuala şi a plecat, motiv pentru care aceasta s-a înarmat cu un cuţit si a pornit în urmărirea victimei. A prins-o din urmă, la jumătatea scărilor dintre etajul 1 şi parter si i-a aplicat  doua lovituri de cuţit, în zona spatelui. În continuare a arătat că, între timp, soţul acesteia, inculpatul, care aştepta la ieşirea din bloc,  a auzit scandalul pe care aceasta  îl avea cu clientul, motiv pentru care a venit, a urcat pe scări şi a înjughiat-o de mai multe ori cu cuţitul, în diferite zone ale corpului, pe victima. Agresiunea a continuat în casa scarii, la parter, acolo unde inculpatul a înjunghiat victima in repetate rânduri, provocandu-i leziuni traumatice cu scopul de a-i suprima viata. Victima a reusit să iasă din casa scarii, in fata blocului, unde s-a asezat pe o banca, sangerând şi solicitând ajutor, loc unde a şi fost găsită de lucrătorii de poliţie ajunşi la eveniment” se arată în rechizitoriu.

Prima sentință: prostituata – 11 ani închisoare, iar „peștele” – 15 ani de detenție

După ce au fost trimiși în judecată, cei doi criminali au cerut ca procesul să se desfășoare cu recunoașterea vinovăției. Astfel, a fost nevoie doar de câteva termene pentru ca judecătorii să ajungă la o decizie. Prima sentința a fost dată astăzi, 30 iunie, în care prostituata a fost condamnată la 11 ani de închisoare, iar soțul său la 15 ani de detenție. Aceștia au fost obligați să plătească 10.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. În schimb, familia victimei nu s-a constituit parte civilă.

„În baza art. 396 alin. (1) şi (2) C.pr.pen. raportat la art. 188 alin. (1) C.pen. cu aplicarea art. 396 al. 10 C.pr.pen., condamnă pe inculpata B.L.R la pedeapsa de 11 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor (faptă din 22.08.2022), pedeapsa urmând a se executa în regim de detenţie. În baza art. 67 rap. la art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) C.pen. interzice inculpatei ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 5 ani, care va începe să curgă, conform art. 68 alin. (1) lit. c) C.pen., după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale ce i se va aplica inculpatului. În baza art. 65 alin. (1) raportat la art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) C. pen. interzice inculpatei ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. În temeiul art. 7 din Legea nr. 76/2008, dispune prelevarea probelor biologice de la inculpata B.L.R şi introducerea lor în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare, după rămânerea definitivă a prezentei sentinţe. În temeiul art. 404 alin. (4) lit. a) C.pr.pen. raportat la art. 72 alin. (1) C.pen, deduce din pedeapsa aplicată inculpatei B.L.R durata reţinerii şi a arestării preventive, din data de 22.08.2022 până la zi. În baza art. 404 al. 4 lit. b C.pr.pen. rap. la art. 399 alin. (1) C.pr.pen. constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive şi menţine măsura arestării preventive luată faţă de inculpata B.L.R. În temeiul art. 404 al. 4 lit. d C.pr.pen. rap. la art. 112 alin. (1) lit. b) C.pen., dispune confiscarea de la inculpata B.L.R a cuţitului tip briceag cu mâner pumnal, cu lungimea totală de 21 cm, cu mânerul de 12,5 cm şi lama de 8,5 cm lungime, ridicat din camera cu destinaţie de locuit, din dulapul din partea stângă, de pe a treia poliţă, dintr-un adidas de culoare roz, marca Nike, cuţit ce a fost folosit la săvârşirea faptei, depus la Camera de corpuri delicte a IPJ Argeş.

În baza art. 396 alin. (1) şi (2) C.pr.pen. raportat la art. 188 alin. (1) C.pen. cu aplicarea art. 41 al. 1 C.pen., art. 43 al. 5 C.pen. şi art. 396 al. 10 C.pr.pen., condamnă pe inculpatul B.D.A la pedeapsa de 15 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor (faptă din 22.08.2022), pedeapsa urmând a se executa în regim de detenţie. În baza art. 67 rap. la art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) C.pen. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 5 ani, care va începe să curgă, conform art. 68 alin. (1) lit. c) C.pen., după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale ce i se va aplica inculpatului. În baza art. 65 alin. (1) raportat la art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) C. pen. interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. În temeiul art. 7 din Legea nr. 76/2008, dispune prelevarea probelor biologice de la inculpatul B.D.A şi introducerea lor în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare, după rămânerea definitivă a prezentei sentinţe. În temeiul art. 404 alin. (4) lit. a) C.pr.pen. raportat la art. 72 alin. (1) C.pen, deduce din pedeapsa aplicată inculpatului B.D.A durata reţinerii şi a arestării preventive, din data de 22.08.2022 până la zi. În baza art. 404 al. 4 lit. b C.pr.pen. rap. la art. 399 alin. (1) C.pr.pen. constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive şi menţine măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul B.D.A. În baza art. 399 alin. (4) C.pr.pen., prezenta hotărâre este executorie cu privire la măsurile preventive.

Ia act că succesorii victimei nu s-au constituit parte civilă în procesul penal. În temeiul art. 274 alin. (1) C.pr.pen., obligă inculpatul B.D.A la plata sumei de 5000 de lei, cu titlul de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 4147 lei reprezintă cheltuieli judiciare efectuate în faza de urmărire penală. În temeiul art. 274 alin. (1) C.pr.pen., obligă inculpata B.L.R la plata sumei de 5000 de lei, cu titlul de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 4147 lei reprezintă cheltuieli judiciare efectuate în faza de urmărire penală. În baza art. 275 al. 6 C.pr.pen., onorariile apărătorilor din oficiu desemnaţi pentru inculpaţi, av. Mihai Ciprian şi av. Livia Mială, aferente fazei de judecată, conform împuternicirilor avocaţiale nr.4/03.01.2023 ?i respectiv nr. 5/03.01.2023, în cuantum de câte 942 lei fiecare, rămân în sarcina statului, urmând a se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată astăzi, 30.06.2023, prin punerea hotărârii la dispoziția părților și a procurorului prin mijlocirea grefei Tribunalului Argeș” se arată în sentința magistraților.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs