Această plăcintă este făcută după o reţetă inspirată din bucătăria călugărilor de la Muntele Athos şi nu are nevoie deloc de făină. Va fi foarte aromată datorită cantității de condimente folosite şi foarte sănătoasă, consumul de legume constituie un beneficiu pentru organism.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Spălați roșiile, tăiați-le cubulețe și puneți-le într-o cratiță, pe foc. Adăugați usturoiul zdrobit, menta spălată și tocată mărunt și oregano. Amestecați și lăsați totul să fiarbă la foc redus circa 15 minute.
Într-o tigaie separată, se pune uleiul de măsline, ceapa și vinetele tocate fin. Se lasă focul mic și se călesc 10 minute, sau până când ceapa se înmoaie și devine transparentă.
Se toarnă acest amestec într-un vas yena sau într-o tavă de cuptor adâncă. Se acoperă apoi totul cu un strat de felii de cartofi cruzi, apoi se așază un strat de brânză feta, și la urmă se toarnă amestecul de roșii, usturoi și condimente pe toată suprafața vasului.
Se introduce tava în cuptorul încins și se lasă circa 45 de minute, sau până când cartofii sunt pătrunși și s-au înmuiat bine. Dacă observați că lichidul a scăzut foarte mult, acoperiți tava cu o folie.
Această mâncare de legume se poate servi ca atare, cu o salată de varză sau verdețuri, sau ca garnitură la o mâncare de carne.
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp