Ploi torențiale, grindină și vijelii! Prognoza meteo în acest weekend!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis recent trei avertizări meteo Cod galben. Alertele sunt în vigoare până duminică și anunță vremea severă, cu ploi torențiale, vijelii și grindină. Duminică, toată țara va fi sub avertizare de vânt puternic, cu rafale de 75 km/h.

avertizare meteo de la anm cod galben de ploi torentiale vijeliile lovesc romania 789932 300x215 1

În intervalul 17 Sep ora 12:00 și 18 Sep ora 20:00, în vestul, nordul şi centrul ţãrii, temporar va ploua, iar în regiunile sudice şi sud-estice vor fi perioade cu averse torenţiale, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului şi izolat grindinã şi vijelii. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantitãţile de apã vor depãşi 25…30 l/mp şi izolat 40…60 l/mp. Pe parcursul zilei de duminicã aria ploilor se va restrânge spre regiunile nordice şi centrale.

Duminicã vremea se va rãci accentuat, devenind deosebit de rece în vest, nord şi centru. În zona montanã înaltã trecãtor se vor semnala precipitaţii mixte.

Cod galben de vânt puternic

Începând cu a doua parte a nopţii de sâmbãtã spre duminicã vântul se va intensifica treptat în toate regiunile. În sudul, sud-estul, centrul, nord-estul teritoriului şi la munte vor fi viteze în general de 55…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depãşi 80…100 km/h.

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.