Pneumologul Flavia Groșan susținută de medici și pacienți! Ce se ascunde în spatele reclamației! Declarații incendiare!

Doctorul pneumolog, Flavia Groșan continuă să fie in centrul atenției publice, mai ales după ce a declarat că tratează infectarea cu noul coronavirus cu o schemă de tratament care nu costă mai mult de 100 de lei. Mai mulți medici de renume precum cunoscutul profesor universitar, oftalmologul Monica Pop au reacționat, pe criterii strict deontologice în urma plângerii care i s-a făcut medicului din Oradea de către un alt medic.      

Medici cunoscuți nu au putut să-i conteste meritele

Cunoscutul medic pneumolog a rămas ferm în convingerile sale și a subliniat că, tratamentul pe care îl aplică, nu este decât suma experiențelor sale în tratarea cu succes a pneumoniilor. Doctora Groșan a adăugat că, într-adevăr, COVID-19 este un virus mai agresiv dar că, dacă se intervine de la primele simptome, tratamentul are succesul dorit. “Am tratat mii de oameni. Nu o mie. Mii. Pacienți din Spania, Marea Britanie, Italia…Pentru că acolo erau probleme cu eliberarea rețetelor de la noi, sâmbăta și duminica ne ocupam să punem pachete cu medicamentele necesare. Faptul că am fost alături de ei încă de la începutul pandemiei a contat enorm. Când s-a declanșat prima stare de urgență, eu am fost acolo și le-am spus „stați calmi, sunt lângă voi, este o pneumonie.”

Proferosul universitar Monica Pop susține că reclamația ridică semene de întrebare

Cunoscutul profesor universitar, oftalmologul Monica Pop a reacționat afirmând că tratamentul folosit de Flavia Groșan este unul corect, care a dat rezultate și, totodată, că este inadmisibil ca aceasta să fie reclamată de un coleg. „Nu am auzit în toată cariera mea despre un medic care să reclame alt medic la Colegiul Medicilor. De regulă te reclamă pacienții, niciodată nu am mai auzit de cazuri de acest gen”. De asemenea, Monica Pop a precizat și faptul că este frapant  cât de repede au pus pe masa de analiză această reclamație reprezentanții Colegiului Medicilor. Ea a subliniat că nu are cunoștință despre o reclamație făcută către Colegiul Medicilor care să fie făcută într-o zi și a doua zi, deja, să fie pusă pe masă pentru discuții, fiind ceva ieșit din comun.” Această reclamație a fost pusă suspect de repede pe masa de analiză. Există multe astfel de reclamații la Colegiul Medicilor care durează foarte mult timp. Nu sunt analizate într-un timp atât de scurt”.

Dana Budeanu: ”La nivel global nu există un tratament standard”

Dana Budeanu, creatoare de modă, cunoscută și pentru postările sale tranșante în spațiul public a susținut-o fără nicio reținere pe doctora Groșan. Dana Budeanu a subliniat că nu i se poate reproșa nimic medicului din Oradea care a aplicat un tratament care s-a dovedit eficient, cu atât mai mult cu cât, la nivel global, încă se experimentează, neexistând un tratament standard care să garanteze succesul în lupta cu boala.

Medicul pneumolog, chemat luni la Colegiul Medicilor

Luni, 22 martie, medicul pneumolog Flavia Grosan va trebui dă se prezinte în fața Colegiului Medicilor din Oradea pentru a răspunde la mai multe întrebări legate de afirmațiile legate de tratarea virusului. Iată punctul de vedere al Colegiului Medicilor: “Noi, Colegiul Medicilor Bihor, nu contestăm calităţile profesionale ale doamnei doctor, pentru că o ştim. Este medic primar, pneumolog, cu competenţe în bronhoscopie, a avut întotdeauna o activitate medicală de foarte bună calitate, dar, subliniez, afirmaţiile pe care le-a făcut în presa centrală legate de activitatea medicilor din spitale considerăm că sunt încălcări grosolane ale deontologiei şi eticii medicale. Şi pentru acestea am invitat-o pur şi simplu, luni, la o discuţie cu Comisia de etică şi deontologie medicală la Colegiul Medicilor Bihor.”, a precizat dr. Carmen Pantiş, şefa Colegiului Medicilor Bihor.

”După atâta muncă, o muncă enormă pe care am avut-o, să fii invitat la Comisia de etică pentru că ți-a făcut reclamație o colegă, nu un pacient, deci nu vorbim de malpraxis, mi s-a părut că trăiesc într-un film American.”, a declarat cu ochii în lacrimi medicul Flavia Groșan, într-un interviu pentru Antena 3.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.