prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

PNL Argeș: „Elevii și preșcolarii din familiile vulnerabile primesc tichete sociale!”

PNL Argeș: „Elevii și preșcolarii din familiile vulnerabile primesc tichete sociale!”

 410.000 de elevi și preșcolari din familii vulnerabile vor beneficia și în acest an școlar de un sprijin de 500 de lei. Banii pentru sprijinirea elevilor vin din fonduri europene și este o măsură la implementarea căreia PNL a pus direct umărul.

 Ieri, în ședința de Guvern, a fost aprobată Ordonanța de urgență privind măsurile pentru sprijinirea categoriilor de preșcolari și elevi dezavantajați care beneficiază de sprijin educațional pe bază de tichete sociale pe suport electronic acordate din fonduri externe nerambursabile.

Prin Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027 vor fi alocate 120 milioane euro pentru copiii dezavantajați din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial. Astfel, se continuă sprijinul acordat în anii trecuți din Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014-2020, în contextul în care abandonul școlar și scăderea ratei de școlarizare în rândul copiilor din categoriile vulnerabile pot contribui la creșterea riscului de sărăcie.

 Pentru a putea beneficia de ajutor, părinții copiilor vor trebui să completeze o cerere. Aceasta din urmă va trebui depusă la școli, în acest an școlar, până pe 26 octombrie.

 Cu tichetul social pe suport electronic pentru sprijin educaţional se pot achiziționa rechizite, articole de papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane şi alte articole necesare în şcoli şi grădiniţe, precum şi articole de vestimentaţie necesare frecventării şcolii şi grădiniţei.

 Departamentul de Comunicare al PNL Argeș

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.