PNL Argeș sabotat de Iani Popa

73

Iani Popa a sabotat PNL timp de șapte ani din interior. Propulsat in funcții importante, fostul liberal, a avut grijă non stop să facă jocurile de la nivel central și să lase organizația argeșeană să intre într-o moarte clinică.

Fostul Senator PNL, actual ALDE, a făcut jocurile ca in Consilul Local să iasă anumite persoane, cu toate că nu a contribuit cu absolut nimic, iar la alegerile parlamentare a fost singura perosna care a știut că vor apărea doi „parașutați” de la București.

Potrivit unor surse din PNL Argeș, în primele ședințe de BPJ, liberalii și-au făcut lista de candidați pentru alegerile parlamentare, dar la final s-au trezit că o să vina doi membrii din Capitală în listă. Dar nu oricum, ci cu pretenții! Dan Bica rămânea pe primul loc și după urmau Lidia Constantinescu și generalul Ioan Sârbu, astfel încât liberalii argeșeni erau devansați în urma unei decizii luată de Alina Gorghiu, la sfatul lui Iani Popa.

Nu este o noutate faptul că Iani Popa a cochetat cu PSD încă de acum aproximativ 10 ani. În perioada în care a fost președintele partidului a obligat mai mulți membrii din BPJ să închidă ochii la anumite proiecte de la Consiliul Județean și de la Consiliul Local, doar pentru a menține anumite prietenii.

Revenind la algerile parlamentare, Iani Popa a fost propulsat pe primul loc de la nivel central datorită Alinei Gorghiu și a câtorva persoane din Biroul Politic Național al PNL. În schimb, în județ, foarte mulți liberali nu au mai fost de acord cu o nouă candidatură a lui Popa pentu un nou mandat de senator. Și nu de alta, ci din cauză că nu a făcut nimic pentru județ și a condus filiala în interes proriu.

În altă ordine de idei, Iani Popa s-a raliat la ideea Alinei Gorghiu și a impus filialei argeșene să îl susțină pe Dacian Cioloș ca premier la alegerile din 2016, cu toate că multe persoane nu au fost de acord și au spus că asta o să-i tragă în jos. Fapt care s-a dovedit adevărat. (Detalii aici:  Monografia unui dezastru. PNL Argeș, lacrimi și suspine în noaptea alegerilor)

Acum, Iani Popa a părăsit PNL și a trecut în „barca” lui Andrei Gerea, omul pe care îl făcea cu Țou și oțetȚ în rarele sale apariții. dar când ți se oferă încă un post de parlamentar și încă aștepti președenția unui organizații locale, chiar dacă e din Constanța, doctrina și vechile dispute politice, chiar nu mai contează.