Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp
![Acum! Autocar cu 11 persoane – impact violent cu un TIR pe A1! Se intervine de urgență! 1 WhatsApp Image 2025 01 13 at 08.11.40 06bb1182 e1736749896967](https://ziarobiectiv.ro/wp-content/uploads/2025/01/WhatsApp-Image-2025-01-13-at-08.11.40_06bb1182-e1736749896967.webp)
Poliția română anunță că desfășoară un concurs pentru ocuparea a 60 de posturi de agent de poliție, dintre care un număr semnificativ sunt dedicate conducătorilor de câini.
CITEȘTE ȘI: CÂND SE SCHIMBĂ ORA DE VARĂ ȘI CÂND SE VA RENUNȚA? CE PROPUNE UE?
Poliţia Română a scos la concurs mai multe posturi de conductor de câini. O noutate majoră în procesul de selecție este primul criteriu “nescris” pentru a putea candida pentru unul dintre posturi: iubirea și îngrijirea animalelor.
Posturile sunt disponibile în București și în mai multe inspectorate din țară, iar cei interesați sunt încurajați să se informeze cu privire la condițiile generale, criteriile specifice și probele de concurs. Opt dintre posturi sunt la Poliţia canină din cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti. Alte patru posturi sunt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Constanţa. Între unu și două posturi sunt scoase la concurs în judeţele:
Candidații trebuie să demonstreze nu doar abilități profesionale solide, ci și o legătură profundă și responsabilă cu partenerul lor canin. În plus, o condiție importantă este aceea de a nu fi acceptați cei care au tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe corp. Este vorba despre cele neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară.
„Este esenţial să îţi iubeşti, să îţi îngrijeşti şi să îţi dresezi partenerul patruped!”, se arată în mesajul instituţiei.
Poliția Română subliniază importanța acestei conexiuni, considerând că o relație bazată pe încredere și respect între agent și câinele său poate face diferența în activitățile de patrulare și intervenție. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 3 aprilie.
De asemenea, candidații care au promovat concursul şi urmează să ocupe funcţie de poliţist nu trebuie să aibă calitatea de membru al vreunui partid politic. Și nici a vreunei organizaţii cu caracter politic, potrivit statutului aplicabil.
Concursul este organizat la nivel central cu comisii de recrutare la nivel teritorial. Pentru a participa la concursul cu recrutare prin încadrare directă, candidaţii trebuie să îndeplinească și aceste condiţii:
Candidaţii angajaţi prin încadrare directă, potrivit nivelului studiilor şi/sau vechimii în specialitate, nu vor dobândi un grad profesional mai mic decât gradul militar echivalent deţinut în rezervă. Data limită pentru depunerea dosarului este 3 aprilie la ora 16:00.
Candidaţii vor susţine o probă practică eliminatorie, alături de un exemplar canin. Proba practică se va desfăşura la sediul Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu. Ea se face pe baza unui plan stabilit de comisia de examen/concurs. Acesta are ca scop testarea interacţiunii cu exemplare canin. El va include următoarele teste de evaluare pentru candidat:
Concursul include de asemenea un test scris de tip grilă, elaborat de către Comisia de concurs din cadrul I.G.P.R. din tematica şi bibliografia recomandate. Examenul are ca scop verificarea cunoştinţelor de specialitate pe care le au candidaţii. Pentru rezolvarea acestuia candidaţii vor avea la dispoziţie trei ore.
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp