Poliția și RAR-razie de amploare în Pitești! Au fost aplicate zeci de amenzi! VIDEO!

În seara zilei de 08 septembrie, timp de trei ore, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești, împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român Argeș, au acționat, în municipiul Pitești, pentru pentru verificarea stării tehnice a autoturismelor și motocicletelor.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești, împreună cu reprezentanții R.A.R. Argeș, au efectuat, noaptea trecută, în municipiul Pitești, activități de control în trafic, urmărind, cu precădere, verificarea stării tehnice a autoturismelor și motocicletelor, respectiv existența eventualelor modificări neomologate aduse autovehiculelor.

CITEȘTE ȘI: ACUM! ACCIDENT GRAV ÎN ARGEȘ! INTERVIN POMPIERII!

În urma activităților desfășurate, au fost verificate mai multe autoturisme, fiind aplicate 19 sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 4.060 de lei, și retrase 6 certificate de înmatriculare.

Sancțiunile au fost aplicate, în principal, pentru: modificări ale sistemelor de evacuare, defecțiuni tehnice, anvelope neconforme, lumini neomologate, valabilitatea inspecției tehnice periodice expirată, etc.

De asemenea, polițiștii Biroului Rutier Pitești au acționat, în zona de competență, pentru fluidizarea traficului rutier, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, precum și pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă normele rutiere.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate 51 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 7.500 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 5 permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

Exemplu:

Polițiștii au depistat un bărbat de 44 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism, fiind sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost transportat la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație. Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare. Polițiștii rutieri argeșeni reamintesc faptul că regulile de circulație sunt menite să ne protejeze, iar respectarea acestora constituie obligație.

RECOMANDĂRI PRIVIND CIRCULAȚIA PE DRUMURILE PUBLICE:

  • Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum și de trafic!
  • Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!
  • Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă!
  • Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!
  • Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;
  • Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!
  • Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!
  • Nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice!
Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.