prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Polițiștii argeșeni au luat cu asalt școlile din Pitești! Sute de copii…

În ziua de 02 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară s-au deplasat la Școala Gimnazială ,,MIHAI EMINESCU” din Pitești. Împreună cu polițiștii Serviciului Rutier Argeș, au fost desfășurate activități de educație rutieră, acestea fiind unele interactive, în cuprinsul cărora au fost prezentate regulile de circulație pe drumurile publice aplicabile minorilor, reguli de circulație cu bicicleta și modalități sigure de a traversa strada.

De asemenea, la aceeași unitate școlară, cu elevii claselor a V-a, polițiștii au desfășurat și activități specifice campaniei ,,Law iS COOL!”, campanie de informare și responsabilizare pentru reducerea faptelor de violență din mediul școlar. Cu aceeași ocazie, au fost prezentate măsuri pentru a reduce riscul victimizării minorilor la plecarea în vacante sau în locuri aglomerate, și au fost prezentate metode de gestionare a situațiilor conflictuale în care pot fi implicați, în activități petrecute în timpul liber sau în incinta unităților de învățământ. La activități au participat 480 de elevi și 19 cadre didactice.

În ziua de 02.06.2022, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au desfășurat activități specifice campaniei ,,Law iS COOL!”, la două unități de învățământ de pe raza municipiului Câmpulung.

Astfel, polițiștii au fost prezenți la Colegiul Național ,,DINICU GOLESCU”, unde au desfășurat activități cu un număr de 30 elevi de clasa a IX-a împreună cu un cadru didactic, precum și la Colegiul Tehnic Câmpulung, unde au desfășurat activități cu un număr de 30 elevi de clasa a X-a împreună cu 1 cadru didactic.

Cu această ocazie, elevilor li s-au adus la cunoștință prevederi ale Legii 61/1991R privind norme de conviețuire socială, fiindu-le explicat modul în care se aplică sancțiunile contravenționale, precum și prevederile Codului penal privind viața și integritatea persoanei. Totodată, au fost dezbătute modalități de rezolvare a eventualelor conflicte pe cale amiabilă, astfel încât să nu le afecteze dezvolarea personală și să nu perturbe procesul de învățământ.

De asemenea, elevilor le-a fost prezentată necesitatea păstrării unei atitudini decente, atât în relațiile cu profesorii cât și cu ceilalți colegi, evitarea de a intra în conflicte care pot degenera în adresarea de injurii, cuvinte jignitoare, amenințări sau agresiuni fizice, fiind consiliați să nu abandoneze cursurile școlare și să nu lipsească în mod nejustificat de la cursuri.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.