prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Prăjitura Semilună cu nucă – cu un aspect ce încântă privirea

un farmec aparte. Se pregătește foarte ușor, cu ingrediente la îndemâna oricui, este o rețetă economică şi spornică.
Ingrediente (pentru o tavă 22*32cm)
• 5 ouă
• 1 cană zahăr – o cană de 250 ml
• 1 cană ulei
• linguriţă amoniac stinsă cu 1 lingură suc de lămâie
• 220 g făină
• 100 g nuci măcinate
• 1 linguriţă scorţişoară
• 1 plic zahăr vanilat
• 1 praf de sare
Mod de preparare
Mixaţi albușurile spumă tare, ca pentru bezea, adăugând treptat zahărul. Peste albuşuri se pun apoi gălbenușurile, amestecate cu un praf de sare, unul câte unul, amestecând uşor cu un tel. Se mai adaugă, pe rând, uleiul, amoniacul şi în final făina, amestecând după fiecare în parte ușor, nu amestecaţi energic pentru ca blatul să rămână pufos, până se omogenizează compoziția. Dacă doriţi să faceţi aluatul cu cacao, înlocuiți 2 linguri de făină cu 2 linguri de cacao neagră.

Citeşte şi:Vestea zilei! Se dau 7000 lei de la stat! Cine beneficiază și de când!?!

Turnaţi într-o formă tapetată cu hârtie de copt. Presăraţi nuca măcinată amestecată cu scorţişoară şi zahăr vanilat. Puneţi tava în cuptor, preîncălzit la 180 grade Celsius, şi lăsaţi-o până trece testul cu scobitoarea (25 – 35 minute, în funcție de puterea cuptorului). Când este gata o scoateţi pe un grătar şi o lăsaţi să se răcească, dar nu complet. Puteţi să o pudraţi şi cu zahăr pudră. Atunci când este puțin călduţă o tăiaţi cu un pahar sau cu un inel metalic, începând dintr-un capăt – marginea de la care se începe nu va arăta chiar ca o semilună.
semiluna1 300x166 1

Sfat:
Lăsați prăjitura să se odihnească până a doua zi. Fiind aluat cu mult ulei, e semiumed şi are nevoie de puțin timp, „să se aşeze”. Se poate păstra fără probleme două săptămâni, în cutie metalică sau de carton, căptuşită cu hârtie albă. Se poate şi congela, fără probleme.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs