prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Prefectul Perianu și primarul Ion Georgescu – soluții pentru salvarea bolnavilor COVID din Argeș

Prefectul de Argeș, Radu Perianu, și primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, s-au întâlnit astăzi pentru a rezolva o problem gravă a pacienților COVID din județ, probemă generată de sufocarea spitalelor argeșene de numărul mare de bolnavi. Cei doi s-au întâlnit în urma sesizării managerilor Spitalului Județean Argeș care au cerut ajutor pentru tratarea bolnavilor post-COVID. Ei au convenit ca, zilnic, de la Spitalul Județean Argeș să fie transferați la Spitalul Mioveni 7-8 pacienți care au în continuare nevoie de îngrijire, dar care nu au forme grave care să necesite îngrijire în ATI.

Soluții pentru disponibilizarea de paturi pentru pacienții de COVID

Așa cum relatam aici (SPITALUL JUDEȚEAN ARGEȘ ÎN CRIZĂ! DIRECTORUL COSTIN ȘTEFAN CERE AJUTOR DE URGENȚĂ AUTORITĂȚILOR!) directorul medical Costin Ștefan a cerut sprijin pentru transferul pacienților în a 15-a zi de tratament și care au, în continuare, nevoie de îngrijiri medicale speciale sau oxigen din cauza complicațiilor produse de COVID. Aceștia nu mai sunt infecțioși și trebuie mutați din secția COVID tocmai pentru a putea fi tratați alți bolnavi.

Prefectul Perianu și primarul Georgescu s-au întâlnit în această dimineață și au analizat situația acestor bolnavi care, odată vindecați, nu mai pot fi ținuți în secția COVID. Ei prezintă, însă, complicații după boală și au nevoie de îngrijiri spitalicești. Chiar dacă nu mai sunt infectați.

perianu georgescu 300x172 1

 „Primarul Georgescu a fost extrem de receptiv și eficient. Am stat de vorbă și a dat dovadă de o deschidere totală. Am toată aprecierea pentru implicarea sa într-o situație atât de gravă când locurile în spitale sunt aproape imposibil de găsit.” ne-a declarat prefectul Radu Perianu.

La rândul său, primarul Ion Georgescu a spus că, viața oamenilor este cea mai importantă: „Vreau să îi ajut pe oameni. Viața lor este cea mai importantă. Îi mulțumesc prefectului Perianu pentru cuvintele frumoase la adresa mea și a Mioveniului. Tot ce stă în putința noastră pentru a salva viața oamenilor, noi vom face.” a spus primarul Ion Georgescu, omul care a ridicat de la zero Spitalul Mioveni.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.