Preotul Onu a devenit călugărul Meletie! Dezvăluiri exclusive despre transformare! Te trec fiorii!
Preotul prof. Constantin Onu, poate cel mai iubit preot de pe meleagurile argeșene s-a călugărit renunțând la viața de familie, avere și toate cele lumești și va fi stareț al mănăstirii Sfântul Meletie, de la Mănicești, comuna Băiculești. Pentru cei care mergeau la biserica unde slujea înainte pentru a-i asculta predicile fără egal, este o mare bucurie să-l reîntâlnească pe fostul părinte Constantin Onu, uns călugăr duminică, 12 noiembrie, când a primit Schima Mare, cel mai înalt grad în rândul călugărilor și numele de părintele stareț Meletie, preot cu drept de slujire în biserică.
CITEȘTE ȘI: DEZVĂLUIRI! STAȚIILE DE AUTOBUZ – ÎN CONTRACT SF, ÎN REALITATE SĂRĂCIE!
La Mănăstirea Meletie se țin slujbe și oamenii vin buluc
Este gata biserica Mănăstirii Sfântul Meletie și curând va fi gata întreaga mănăstire cu toate cele necesare. Totul a intrat acum în linie dreaptă, părintele călugăr s-a mutat, deja, la mănăstire și supraveghează ultimele lucrări. Însă nu a fost ușor, Dumnezeu l-a supus multor încercări pe părintele profesor Constantin Onu în drumul său spre a deveni starețul Meletie. Asemenea sfântului al cărui nume i-a fost dat, și acesta a avut parte de nedreptăți, suferințe și a fost dat afară din rândul clericilor. Constantin Onu a devenit cunoscut de întreaga lume pentru că reușise să înființeze și să coordoneze un cor de surdo-muți. Sfântul Meletie este, la rândul său ocrotitorul surdo-muților. Noul lăcaș de cult, situat în apropierea DN 7C, Pitești-Curtea de Argeș, a fost plin până la refuz de câteva sute de credincioși, în timpul ceremoniei prin care părintele a fost numit preot călugăr. De ce a primit Preotul Constantin Onu numele de călugăr Meletie? Nimic nu este la întâmplare și totul are o explicație, îndrăznim să spunem, divină. Pentru cei care i-au cunoscut patimile preotului Onu, este ușor să facă paralela între cele îndurate de acesta și asemănările cu viața Sfîntului Meletie.
De la Sfântul Meletie la Călugărul Meletie. Citiți și vă uimiți!
Sfântul Meletie este considerat ocrotitorul persoanelor cu deficienţe de auz, deoarece, acesta a fost nevoit să vorbească prin semne despre Sfânta Treime, mărturisind credinţă la Niceea, în biserica din Antiohia, pentru că un arhidiacon, adept al arianismului, îi astupase gură cu mâna. El nu s-a lăsat intimidat de gestul arhidiaconului şi a făcut semne şi anume: a arătat trei degete pentru fiecare dintre cele trei Persoane, închipuind cele trei Persoane şi apoi, impreunandu-le, a arătat un deget închipuind o singură Fiinţă. Prin acelaşi gest fac referire astăzi la Sfânta Treime, persoanele cu deficienţe de auz, în limbajul mimico-gestual. Sfântul Ierarh Meletie a fost contemporan cu Sfinții Ierarhi Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur. El l-a botezat pe Sfântul Ioan Gură de Aur, l-a hirotonit diacon pe Sfântul Vasile cel Mare, iar în cadrul celui de-al doilea Sinod Ecumenic, l-a rânduit pe Sfântul Grigorie Teologul în scaunul patriarhal din Constantinopol.
Sfântul Meletie l-a hirotonit diacon pe Sfântul Vasile cel Mare şi l-a botezat pe Sfântul Ioan Gură de Aur.
Sfântul Meletie a rămas în conştiinţa Bisericii că apărător al dreptei credinţe în faţă ereziei ariene, care nega divinitatea celei de-a două Persoane a Sfintei Treimi. Originar din Armenia, Sfântul Meletie învăţase de mic dogmele credinţei creştine, devenind renumit pentru viaţă să virtuoasă. Este numit mai întâi episcop al cetăţii Sevastia din Armenia, apoi ales Arhiepiscop în scaunul Antiohiei, în vremea împăratului Constantin al ÎI-lea (337-340).
De trei ori a fost izgonit şi exilat Sfântul Meletie, din scaunul sau, de către ereticii arieni, în Armenia.
Sfântul Meletie a participat la cel de-al Doilea Sinod Ecumenic de la Constantinopol, din anul 381, în timpul căruia împăratul Teodosie i-a arătat o cinste aparte. La acest Sfânt Sinod, Dumnezeu a lucrat minuni prin Sfântul Meletie. Pe când acesta explică dogmă Sfintei Treimi, slujindu-se de mâna să, arătând mai întâi unimea printr-un singur deget, iar treimea, prin trei, înaintea tuturor, a ieşit deoadata o văpaie luminoasă din mâna ierarhului. Acesta minune a ruşinat pe eretici, iar pe cei dreptslavitori i-a întărit în dreapta credinţă. La acest Sinod, Sfântul Meletie l-a confirmat pe Sfântul Grigorie Teologul că patriarh al Constantinopolului. Tot el, mai înainte de această, l-a hirotonit diacon pe Sfântul Vasile cel Mare şi l-a botezat pe Sfântul Ioan Gură de Aur.
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp