Primar din Argeș – condamnat!

10
verdict

Primarul comunei Moșoaia a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese și abuz în serviciu. Decizia este definitivă și irevocabilă.

Magistrații de la Curtea de Apel au decis să îl condamne pe edil la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, chiar dacă pe fond acesta a fost achitat.

„Înlătură achitarea inculpatului Ene Florea pentru infracțiunea de abuz în serviciu. (…) Contopeşte pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare cu pedeapsa de 1 an închisoare, pentru infracţiunea de conflict de interese … şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 2 ani şi 8 luni închisoare, la care se adaugă un spor de 4 luni, în total pedeapsa principală rezultantă de 3 ani închisoare. Menţine dispoziţiile art. 91 Cod penal, privind suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, cu toate consecinţele. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie şi complementară, constând în interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi g (dreptul de a ocupa funcţia de primar) pe o perioadă de 5 ani”, se arată în soluția Curții de Apel Pitești.

Mai mult, magistrații de la Curtea de Apel îl obligă pe edilul comunei Moșoaia să plătească peste 19.000 lei despăgubiri către AJPIS Argeș.

„Obligă inculpatul să-i plătească părţii civile Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Argeş suma de 19.328 lei, cu titlu de despăgubiri civile. În baza art. 112 alin. 1 lit. e Cod penal, confiscă de la inculpat suma de 19.536 lei. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei, care nu contravin prezentei decizii. Respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul Ene Florea,împotriva aceleiaşi sentinţe. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă apelantul – inculpat la 300 lei cheltuielile judiciare avansate de stat. (…) Definitivă”, se mai arată în soluția instanței.

După condamnare și interzicerea drepturilor de a deține o funcție publică, prefectul Emilian Dragnea va emite ordinul de încetare a mandatului.

Primarul Florea Ene a fost trimis în judecată în decembrie 2016 pentru abuz în serviciu, după ce Agenţia de Integritate Naţională a descoperit incompatibilitatea. Potrivit anchetatorilor, Florea Ene era suspectat că şi-ar fi angajat ginerele pe postul de consilier personal, deşi funcţia nu era prevăzută în schema de personal a Primăriei. Edilul susţinea că nu se face vinovat de acuzaţia adusă, precizând că, potrivit articolului 76 din Legea 161/2003, avea dreptul să-l angajeze, pe perioadă determinată, pentru o anumită lucrare pe ginerele său.