prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Primăria Câmpulung, în proces cu o societate care exploatează cărbune

După ce i-a închiriat terenul, Primăria Câmpulung, în loc de beneficii s-a trezit cu procese interminabile pentru a recupera banii datoraţi de SC Com Euroextract DC SRL. Municipalitatea din Câmpulung nu este singura care a ajuns la judecată cu firma din Godeni care exploatează cărbune, căci, în afară de instituţia publică, patru societăţi comerciale i-au deschis procese în primăvara – vara 2012, la Judecătoria Câmpulung şi Tribunalul Specializat Argeş. Din luna august a anului 2010, asociaţii SC Com Euroextract D.C. SRL sunt Willy Marian Maser şi Florica Maser, după retragerea din societate a celorlalţi doi parteneri, Corneliu Mălăncioiu şi Daniel Mălăncioiu. Firma înfiinţată în toamna anului 2008, cu sediul social în comuna Godeni, satul cu acelaşi nume, este profilată pe extracţia cărbunelui inferior.
Nemaiţinându-se nicio licitaţie, firma ocupă terenul ilegal
Printr-o hotărâre a Consiliului Local, aleşii câmpulungeni au aprobat, pe 30 septembrie 2010, să închirieze prin licitaţie 5.781 metri pătraţi, la cererea unei societăţi comerciale, care a achiziţionat imobilele în care a funcţionat Transmin SA. Terenul, domeniu public al municipiului Câmpulung, este situat în strada Drumul Godeni, la numărul 6 (fosta Transmin SA). Firma a cumpărat construcţiile din zonă de la SC Pietrele Albe SRL, care a deţinut cu titlu de chirie o parte din terenul pe care se află imobilele achiziţionate. În afară de acest teren, întreprinzătorul a mai solicitat o suprafaţă mult mai mare din domeniul public, 4.781 metri pătraţi, ca să-şi depoziteze materialele aferente activităţii derulate. Atribuirea, în cel de-al doilea caz, urma să se facă prin închiriere, după o licitaţie publică. Licitaţia s-a ţinut, pentru închirierea suprafeţei de 5.781 metri pătraţi, după cum au stabilit consilierii locali, rămânând ca o parcelă de până în 400 metri pătraţi să-i fie atribuită direct. A rezultat un tarif, pentru întreaga suprafaţă, de 17.340 lei, iar preţul de adjudecare, după prima strigare, s-a oprit la 19.070 lei pe lună. Cu toate acestea, firmei câştigătoare i s-a comunicat că are de achitat de zece ori mai puţin, comisia de licitaţie crezând că la mijloc este o greşeală de calcul, din cauză că suma finală era foarte mare, raportat la valoarea terenului. După câteva luni, organizarea celei de-a doua licitaţii, după ce prima a fost anulată a rămas în aşteptare, deşi, în tot acest timp, societatea a folosit terenul municipalităţii, a vândut şi a exploatat cărbunele.
Com Euroextract D.C. n-a mai plătit chiria din noiembrie 2011
Timp de un an şi jumătate, nu s-a mai auzit nimic nici despre cea de-a doua licitaţie, nici dacă societatea şi-a achitat obligaţiile contractuale, asta în situaţia în care s-a încheiat un contract. Societatea în cauză nu are cu Primăria decât contract de închiriere pentru „bucăţica“ de teren despre care relatam înainte, contract pe care nu l-a respectat prin neplata chiriei lunare. În contractul cu pricina este specificată clauza potrivit căreia, dacă nu achită trei luni consecutiv, se poate rezilia contractul. Din acest motiv, Primăria l-a dat în judecată. Patronul nu a mai plătit chiria, care se ridică la 800 lei lunar, din noiembrie 2011 şi deja suntem în iulie 2012.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs