Primăria Mioveni, în proces de un deceniu cu doi agenți economici

5
primaria_mioveni, proces, muzeul_dacia

Muzeul Automobilului Dacia, proiect ambițios al Consiliului Local Mioveni, este blocat în instanță. Mai precis, Primăria Mioveni se judecă de ani buni cu doi agenți economici care-și desfășoară activitatea pe platforma Dacia Renault, pe pământul pe care ar urma să se construiască muzeul. Suprafața de teren respectivă se află în proprietatea Consiliului Local Mioveni, iar contractele de folosință ale celor două societăți comerciale sunt expirate de un deceniu. ” Cu muzeul ne aflăm în stadiu de locație. Ne judecăm de 10 ani cu doi agenți economici cărora le-au expirat contractele de concesionare tot de 10 ani. Asta-i legislația la noi…. Pământul este al nostru, agenții respectivi nu mai au contracte valabile, numai că nu-i putem evacua de acolo, pentru că procesele se tot amână în instanță.”, explică Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni. 

Muzeul Automobilului Dacia, gata probabil în 2020 

În același context, autoritățile de la Mioveni au încercat să găsească o soluție de rezervă apelând la Uzina Dacia Reanult, pentru a găsi o altă locație. Ghinion și de data aceasta pentru că cei din conducerea uzinei au răspuns că nu au de unde să ofere o altă suprafață de teren pe care să fie amplasat muzeul. Așadar, rămâne tot instanța să facă ordine, iar din estimările lui Ion Georgescu, cel mai probabil muzeul va fi gata abia în 2020. 

 

Conform calculelor inițiale, Muzeul Automobilului Dacia, unde vor fi expuse modele produse de uzina de la Colibași începând cu anul 1968,  trebuia să fie dat în folosință anul viitor. Reamintim că proiectul este în valoare de 6-7 milioane euro, din fondurile orașului Mioveni, iar Dacia se angajează să aducă mașinile și să se ocupe de întreținerea lor. Muzeul va avea și simulatoare auto ultra-moderne, fiind gândit și să ajute Dacia să-şi crească vânzările.