prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Primăria Pitești – anunț de maxim interes pentru transportatori!

Începând cu data de 03.01.2024, operatorii de transport de mărfuri pot obține acorduri de circulație pentru o perioadă de 24 de ore, prin intermediul rețelei de agenții Westaco Express din stațiile de alimentare cu carburanți OMV și Petrom. Municipiul Pitești a încheiat un contract cu Westaco Express pentru prestarea de servicii de încasare, de la persoane fizice și juridice, a sumelor reprezentând taxa de acord de circulație pentru accesul și circulația autovehiculelor destinate transportului de mărfuri și utilajelor cu masă maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, pe arterele municipiului Pitești. Serviciul de încasare Westaco Express operează în majoritatea stațiilor de carburanți OMV și Petrom și poate elibera acorduri de circulație 7 zile din 7.

 

Până în prezent, acordurile de circulație erau eliberate de către funcționarii primăriei la solicitările operatorilor de transport venite prin registratura instituției, prin intermediul email-ului sau a platformei electronice https://eportal.primariapitesti.ro/. La solicitările expres formulate de transportatori, care au considerat aceste modalități de obținere a documentației greoaie, întrucât documentele puteau fi eliberate doar în timpul programului de lucru al instituției, s-a stabilit ca obținerea acordurilor de circulație să se facă și prin intermediul stațiilor de alimentare cu carburanți.

 

Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 500/2022, a fost aprobat și Regulamentul privind organizarea și desfășurarea circulației vehiculelor de transport mărfuri și a utilajelor cu masă maximă autorizată mai mare de 3,5 tone în municipiul Pitești, având ca obiectiv asigurarea unui nivel ridicat de siguranță a traficului, conservarea și protejarea mediului natural, conservarea zonelor protejate ale orașului, administrarea în condiții de eficiență și protejarea infrastructurii rutiere municipiului. Astfel, pentru autovehiculele de transport mărfuri cu masă maximă care depășește 3,5 tone, au fost stabilite taxe în funcție de masa maximă autorizată, respectiv în funcție de zona pe care acestea o accesează.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs