prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Primăria Pitești lansează proiectul „Primar pentru o zi.” Află când!

În cadrul proiectelor Uniunii Europene dedicate Anului 2022 – Anul Tinerilor, în data de 2 mai, de Ziua Națională a Tineretului, în Pitești se va desfășura proiectul „Primar pentru o zi”, o inițiativă a Fundației Naționale pentru Tineret, prin intermediul căreia tinerii dintr-o comunitate pot lua parte la activitățile unei zile obișnuite ale unui ales local.

Pentru a beneficia de această oportunitate, tinerii vor depune o „candidatură” (încurajând creativitatea și unicitatea candidaturii) în care vor descrie motivația și interesul în a ocupa acest rol, selecția realizându-se de FJT Argeș împreună cu o persoană delegată din partea Primăriei Municipiului Pitești: https://forms.gle/kANtdRjf7dbiZDds9

Tânăra/tânărul selectat va fi numit „Primar pentru o zi” și va avea ocazia de a desfășura activități alături de alesul local pe parcursul zilei de 2 mai, Ziua Națională a Tineretului.

Scopul activității propuse este de a oferi tinerilor posibilitatea de a cunoaște în detaliu activitatea unei autorități publice, vizând, în același timp, apropierea autorităților publice de tineri:

  • Tânăra/tânărul selectat va avea șansa de a descoperi ce presupune rolul de ales local;
  • Tinerii care vor intra în competiție vor avea șansa de a-și pregăti o candidatură care va include o propunere de măsură pentru domeniul tineret pe care autoritatea locală ar putea să o implementeze;
  • Procesul de elaborare a candidaturii și de votare îi va ajuta pe tineri să înțeleagă mai îndeaproape procesul democratic.

Procesul de selecție presupune ca, în urma apelului public, tinerii doritori să completeze formularul de candidatură, ce include:

  • date de contact;
  • informații cu privire la implicarea în comunitate;
  • propunerea a cel puțin o măsură destinată tinerilor și / sau organizațiilor neguvernamentale de / pentru tineret pe care autoritatea o poate implementa.

pr o zi 300x251 1

Selecția tinerilor care vor intra în procedura de vot va fi realizată de reprezentanți ai organizatorului împreună cu reprezentanți ai autorităților publice participante, decizia finală fiind luată prin consens. Alegerea „primarului pentru o zi” va fi făcută în urma unui vot public, realizat prin intermediul platformei sociale Facebook.

Activitatea se va desfășura pe parcursul unei zile, 2 mai – Ziua Națională a Tineretului. „Primarul pentru o zi” va participa la toate întâlnirile/ședințele pe care alesul local le are planificate în ziua respectivă. Ne dorim astfel ca tinerii să poată cunoaște toate provocările pe care un ales local le are.

Experiența din Ziua Națională a Tineretului va fi utilizată de către tânărul participant pentru a ajusta, în termen de o săptămână de la încheierea proiectului, propunerea realizată, aceasta fiind transmisă, de către organizatori, către autoritatea publică, împreună cu raportul rezultat după evaluarea activității, luând în considerare și feedbackul participanților. Autoritățile implicate vor lucra, alături de organizatori, pentru demararea măsurilor propuse de către „primarul pentru o zi”.

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs