Primarul ales al Piteștiului ar putea fi validat săptămâna viitoare

0

Cristian Gentea, primarul ales al municipiului Pitești, și-ar putea prelua, oficial, indatoririle abia săptămâna viitoare, când se prognozează că va avea loc ședința de validare a noului Consiliu Local. Întârzierea are la bază două contestații formulate la Judecătoria Pitești – una de către Prefectura Argeș, alta de către Partidul Mișcarea Populară Argeș.    

La Judecătorie s-au produs erori în validarea unor consilieri

Și totuși, nu cele două contestații au întârziat, pare-se, validarea, ci niște formalități de tip birocratic care au ținut nejustificat de mult dosarul pe loc.

Distribuie prietenilor

De pe 15 octombrie, data la care dosarul trebuia să plece la Tribunalul Argeș, validarea mandatelor s-a amânat până pe data de 22 octombrie. Pe 23 octombrie, însă, tot la Judecătoria Pitești s-a constatat că existau erori în procedură. Mai exact, un consilier supleant, Dan Mihai Dumitrescu a fost validat și ca titular, iar un altul, nu a fost validat deloc.

Poșta Română și birocrația mai întârzie puțin lucrurile

Acum tot în fază procedurală ne aflăm: birocrație crasă! Conform procedurii, primarul ales, Cristian Gentea, trebuie invalidat ca și consilier, ceea ce s-a și întâmplat la Judecătoria Pitești. Numai că, informarea oficială se face prin Poștă și tot prin Poștă așteaptă Judecătoria confirmarea de primire.

Care a plecat de la Cristian Gentea, dar, cel puțin la momentul la care scriem acest material, nu a ajuns, încă înapoi la Judecătorie. Greu cu Poșta Română… Abia după primirea confirmării, dosarul de validare va fi trimis la Tribunalul Argeș, unde, dacă va fi mai mult noroc, lucrurile s-ar putea ermina mai repede, iar prefectul Emanuel Soare ar putea emite ordinul de convocare. Atunci ar putea fi validați atât noii consilieri cât și primarul ales.