Primarul Cristian Gentea: „Tot timpul îmi spune ca sunt documente false, nu vorbește decât de DNA!” Despre ce megaproiect este vorba?

Primarul Cristian Gentea a izbucnit în plin Consiliu Local și l-a acuzat pe unul dintre angajații Apă Canal, cosilierul juridic Burcuș, că pune bețe în roate implementării unui imens proiect pe fonduri europene „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Argeş” care ar duce la investiții în modernizarea și dezvoltarea rețelelor de apă și canalizare în Pitești și localitățile limitrofe. Mihai Burcuș este director Implementare Proiecte la Apă Canal și ar fi acuzat la rîndul său că, la licitație s-au prezentat documente false, ba chiar a și făcut plângere la DNA pe acest subiect, lucru confirmat chiar de către primarul Gentea.

„Tot timpul spune că sunt documente false, nu vorbește decât de DNA… atâta îmi spune! Acum a promis că pe patru, cinci contracte, inclusiv pe Pitești, în prima perioada a anului viitor se lucrează și se trag banii. Problema care este? Nu cred că până în 31 decembrie 2023 noi vom trage 30 milioane de euro. Și ei ne vor faza, dar eu nu cred că, dacă din 200 milioane atragem cinci, ne va mai faza cineva!

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! TRASEUL LINIEI 12 PITEȘTI – BRADU VALABIL DE LA 1 SEPTEMBRIE!

Și marea problemă, care mă sperie cel mai tare, este că în cazul acesta, în cazul unei rezilieri de contract și cu atragere bani, ei te trec în PODD, dar întâi dai banii înapoi și după aia e în regulă. De unde dăm banii?”

„Omul ăsta mă minte lunar!”

 „Trebuia să îl pun pe Burcuși să facă lucru ăsta (n.r. – o informare către CL Pitești) și să vă explic. Omul ăsta mă minte lunar! Tot timpul mi-a spus că în septembrie se lucrează pe Pitești. Văzând că ne apropiem de septembrie, săptămâna trecută am discutat și am făcut altceva. Am mers la Ministerul Fondurilor Europene cu dumnealui și domnul Marinescu (director Apa Canal 2000 SA). Acolo am fost șocați de nivelul discuțiilor și ni s-a spus că suntem în pragul rezilierii contractului.

Vă dați seama ce am simțit eu atunci? Știu că este vorba de a treia mărire a tarifelor, dar nu avem ce să facem. Ce spun eu? ce spunem noi, Consiliul Local , cetățenilor în momentul în care vine o mărire de 6%, plus rata inflației? Va fi undeva la 14%… Ce spui în momentul în care nu ai început niciun fel de lucrare?

Asta a fost intervenția mea la minister. Tocmai de aceea, la două zile, i-am convocat pe toți aici (n.r.- Primăria Pitești), inclusiv consultanții, consultantul financiar și consultantul tehnic, am chemat șapte-opt primari implicați, că sunt câteva loturi. Este foarte bine ca Burcuși să facă informarea către Consiliul Local să o prezentăm pe 1 septembrie” a adăugat primarul Piteștiului.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.