prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Primarul Dan Stroe-apel către cetățeni! „Doar împreună putem stopa acest fenomen!”

Primarul comunei Bradu, Dan Stroe face din nou un apel către cetățeni, rugându-i să nu mai arunce gunoiul pe domeniul public, la voia întâmplării. Edilul anunță că toleranța este zero pentru astfel de practici, cei care încalcă legea fiind asprun sancționați. De asemenea, acesta a precizat că, recent au fost descoperite două firme din Pitești care au aruncat mormane de gunoi în Bradu.

CITEȘTE ȘI: UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI ȘI UN HOTEL PRĂDATE DE HOȚI! CE S-A FURAT?

„Stimati cetateni,

În ultima perioadă fenomenul abandonării și incendierii deșeurilor la întâmplare, mai ales pe câmpuri, în locuri izolate, a luat o amploare deosebită și pe teritoriul comunei noastre. De curând, au fost depistate mai multe grămezi de deșeuri (cartoane, plastic, materiale rezultate din construcții, etc.) pe str.Islaz, în zona Podeanca. Prin intermediul imaginilor capturate de camerele video din zonă, Poliția Locală a stabilit că vinovate de abandonarea deșeurilor se fac  două societăți comerciale cu sediul social în Pitești, care urmează să fie sancționate cu amendă și ca măsură complementară să suporte toate cheltuielile ocazionate de salubrizarea zonei de către S.C.HCB Construct Investment.

gunoi 300x300 1

Fac apel la dumneavoastră să nu procedați la abandonarea deșeurilor rezultate din gospodărie sau din alte activități pe domeniul public, în locuri neautorizate, iar dacă luați la cunoștintă de săvârșirea unor astfel de fapte, am rugămintea să dați dovadă de simț civic și să sesizați de îndată Poliția Locală sau alte organe abilitate. Doar împreună putem stopa acest fenomen, pentru a ne putea bucura de un mediu curat și sănătos.

În aceste condiții, vă aduc la cunostință faptul că administrația locală are toleranță zero față de astfel de practici și că sancțiunile aplicate pentru persoane fizice sunt cuprinse între 30000-45000 lei, iar pentru persoane juridice între 50000-70000 lei, ca măsură principală, iar ca măsuri complementare, celor prinși în flagrant li se confiscă vehiculul folosit la săvârșirea contravenției, precum și suportarea cheltuielor ocazionate cu salubrizarea locului unde au fost abandonate deșeurile, conform art.20, alin.3 și art.62,alin.1,lit b din OUG nr.92/2021 privind regimul deșeurilor.”, a precizat Dan Stroe, primarul comunei Bradu.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.