prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Primele cazuri de dublă infectare cu gripă şi Covid! Avertismentul medicilor: „ Dureri îngrozitoare, risc de complicații!”

În momentul de față România se află în stare de alertă epidemică, spăitalele fiind pline de cazuri de gripă sau viroze respiratorii. Au apărut și primele cazuri de îmbolnăvire simultană cu gripă şi Covid. Acest tip de infecție poartă denumirea de Flurona, iar medicii avertizează că simptomele sunt extrem de grave, pacienții confruntându-se cu dureri îngrozitoare și având nevoie de internare pentru a primi tratament de specialitate.

CITEȘTE ȘI: ALERTĂ! FATĂ DE 14 ANI, RĂPITĂ DIN PROPRIA CASĂ! BĂRBAȚII ERAU MASCAȚI!

Primele cazuri de îmbolnăvire  simultană cu gripă şi Covid au fost înregistrate la copii care au ajuns la spital cu dureri îngrozitoare de cap, de mușchi sau de articulații. În momentul de față, mai mulți copii confirmați cu Flurona sunt internați la la spitalul Matei Balş din Bucureşti.

„Dacă la gripă lucrurile sunt destul de clare, pentru că este acea afecţiune care te pune la pat, cu o simpotomatologie care debutează brusc, dureri musculare, articulare, în cazul în care vorbim că avem două virusuri concomitent, simpomatolgia este mai zgomotoasă. Pacientul resimte într-un ritm mai mare. Este posibil ca evoluţia spre complicaţii să fie mai mare. Poţi să ai complicaţii pulmonare, insuficienţe respiratorii. E de aşteptat să avem mai multe cazuri. Mai ales că, trei milioane de elevi s-au întors la şcoală. Cei mici interacţionează mai mult, iar în cazul lor, simptomatologia poate pune probleme de moment.”, a explicat medicul infecţionist Adrian Marinescu.

Specialiştii recomandă purtarea măştii şi testarea la primele semne de boală. Mai multe spitale din întreaga țară au decis, ca în această perioadă, să îşi suspende programul de vizite.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.