Profesor acuzat că-şi pipăia elevele. “Venea dumnealui la bancă”

5
profesor, scandal, sexual, eleve_pipaite, scoala

Un profesor dintr-o localitate din judeţul Călăraşi a fost arestat la domiciliu, după ce şi-a pipăit elevele la ore. Dascălul este acuzat de corupere sexuală. De asemenea, şi soţia acestuia, care predă la aceeaşi şcoală, este acuzată că a devenit agresivă la ore, în urma scandalului în care a fost implicat soţul ei. Profesorul preda Fizică şi Chimie la şcoala din comuna Ileana. Mai multe eleve de clasa a VI-a s-au plâns părinţilor că, în timpul orele, profesorul le pipăie. 

 
“Ea se ferea. Deci clar mi-a spus ‘mama, eu am văzut că face la colega x, y şi aşa…’. Dar zice: ‘eu încercam să păstrez o anumită limită. Culmea e că venea dumnealui la bancă'”, a povestit mama unui eleve.
“Noi, ca părinţi, am rămas stupefiaţi! Am rămas fără cuvinte… fără cuvinte!”, a declarat un alt părinte.
 
Un băiat i-a mai povestit mamei lui că dascălul îşi pipăia elevele pe piept, pe picioare şi chiar în zona intimă: “Eu ce am auzit de la băiat că le-a pipăit pe fete, le punea mâna pe piept, pe picioare, le băga mâna între picioare când erau pe scaune”.
 
Nu ar fi însă, prima dată când profesorului i se aduc asemenea acuzaţii. De data aceasta totuşi, părinţii au depus plângere la Poliţie, iar procurorii din Lehliu Gară au preluat cazul. Bărbatul se află acum în arest la domiciliu.
 
O anchetă a fost făcută şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean.
 
“Comisia a efectuat cercetări, au reieşit nişte fapte incompatibile cu calitatea de cadru didactic şi, în urma propunerii comisiei, consiliul de administraţie, pe data de 18 decembrie, a hotărât sancţionarea profesorului Ioniţă Nicolae cu desfacerea contractului de muncă”, a declarat Tudor Constantin, inspector şcolar general ISJ Călăraşi.
 
Imediat după scandal, elevii s-au plâns că soţia profesorului, care predă Biologie la aceeaşi şcoală, a devenit agresivă. Deocamdată, conducerea şcolii susţine că nu a primit plângeri de la părinţi.