prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Propunerea lui Gentea: fără mașini de școală în orele de vârf! Piteștenii decid!

Școlile de șoferi din Pitești nu vor mai avea voie să pregătească candidații pentru examenul practic între anumite intervale orare, potrivit unui proiect de hotărâre pus recent în dezbatere publică. După numeroasele sesizări transmise de cetățeni, primarul Cristian Gentea a decis să inițieze un proiect prin care, în intervalul orar 07:30 – 09:00 și 15:30-17:00, de luni până vineri, instructorii vor avea interzis să pregătească cursanții pe arterele din Pitești.

„Este propunerea mea. Nu cred că este un piteștean care să nu fie de acord cu această propunere. Au cerut cei de la școlile de șoferi și am fost de acord ca să implementăm acest proiect pe etape și să excepteze vacanțele școlare” a declarat, pentru Obiectiv de Argeș, primarul Cristian Gentea.

Iată ce prevede proiectul de hotărâre:

„Având în vedere numeroasele sesizări și reclamații ale cetățenilor, referitoare la aglomerația care se formează pe arterele municipiului, aglomerație influențată în mare măsură și de prezența în trafic a autovehiculelor aparținând școlilor de șoferi care în pregătirea candidaților pentru proba practică circulă de cele mai multe ori foarte lent ori execută manevre cu încetineală, au fost stabilite prin HCL nr. 247/12.07.2018 interdicții cu privire la accesul acestor autovehicule pe străzile Banat, Dumbravei, Armand Călinescu, Egalității, Maior Șonțu, IC Brătianu și Republicii pe tronsnul cuprins între fosta clădire CEZ și intersecția cu str. Maternității.

Cu toate acestea, se constată în continuare că se formează ambuteiaje la orele cu trafic intens, provocate în special din cauza autovehiculelor de școală de șoferi. În acest context, se propune introducerea unor intervale orare, respectiv 07:30 – 09:00 și 15:30-17:00, în care se interzice școlilor de șoferi să pregătească candidații la proba practică pentru obținerea carnetului de conducere pentru categoria B, pe arterele de circulație din municipiul Pitești” se arată în proiectul pus în dezbatere publică.

Piteștenii vor putea depune, în scris, a propuneri și sugestii cu privire la proiectul menţionat, în termen de 10 zile calendaristice, calculate de la data publicării prezentului anunţ. Propunerile, sugestiile sau opiniile se primesc prin e-mail, la adresa [email protected], precum şi la sediul Primăriei Municipiului Piteşti – Compartimentul de Relaţii Publice, intrarea D.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs