Protest spontan la un spital din Câmpulung!

6

Chestiunile legate de sporuri i-au scos în stradă pe câţiva angajaţi de la spitalul de Pneumoftiziologie din Câmpulung. Aceştia au fost reprezentaţi de liderul Sanitas al spitalului, Otilia Buduluca.

Asistentele, personalul Tesa şi cei care lucrează în laboratoare se plâng că salariile le-au scăzut unora și cu 300 de lei.

Oamenii au avut coli A4, cu mesajul “Protest spontan”, şi spun că, deşi lucrează în condiţii de risc maxim, cu pacienţi bolnavi de tuberculoză, sporurile le-au fost diminuate şi au primit cu câteva sute de lei, chiar cu 300 de lei mai puţin la salariu.

Protestul nu afectează activitatea în unitatea medicală, dar salariaţii sunt decişi să continue acţiunea până la rezolvarea problemei. Plafonarea sporurilor şi reducerea de venituri odată cu aplicarea acesteia este principala nemulţumire şi a salariaţilor de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Câmpulung. Aproximativ trei zeci de persoane au ieşit, joi, în faţa unităţii medicale şi cer salarii decente, în concordanţă cu munca pe care o depun.