Fabio Barone, presedintele Ferrari Club Passione Rossa, doreste sa stabileasca un record mondial de viteza pe Transfagarasan, conducand printre nori la peste 2000 m altitudine, la volanul unui Ferrari 458 Italia, in data de 03 august 2015. Proiectul a luat nastere in luna iunie, la Roma, cand a fost prezentat autoritatilor romane si italiene, precum si jurnalistilor prezenti.
Cea mai frumoasă șosea din lume
Evenimentul va avea loc luni, 3 august, iar la volan va fi chiar Fabio Barone care anul trecut a obtinut un rezultat sub 8 minute pe circuitul german de la Nurburgring, tot cu “rosia” de Maranello. “De la primele teste facute in Romania pot sa confirm ca Transfagarasanul este intradevar cea mai frumoasa sosea din lume” a afirmat Fabio Barone. “Cu toate ca are peste 90 de km, noi am ales partea de traseu cu vedere panoramica, care va fi inchisa traficului gratie colaborarii cu institutiile romanesti, si vom parcurge traseul ales in cel mai scurt timp posibil in prezenta cronometrorilor oficiali Tag Heuer. Va fi o experienta unica: in timp ce exploram traseul, la iesirea din tunel, in mod complet surprinzator, m-am regasit conducand printre nori. M-am simiti pe autodromul lui Dumnezeu”.
.
“Incearca imposibilul, fii tot mai rapid, pentru a ramane in istorie” este motto-ul lui Fabio Barone pentru indeplinirea caruia el pune in miscare un mecanism complex, inclusiv inchiderea faimosului Transfagarasan. “Pregatirea a inceput cu un an in urma si am obtinut sprijinul Autoritatii Nationale pentru Turism in vederea realizarii proiectului”, explica Fabio Barone. “pentru a putea stabili un record mondial este fundamental ca aceasta tentativa sa fie bine pregatita, inclusiv cu antrenamente la locatie, motiv pentru care a fost necesara organziarea inchiderii Transfagarasanului.”
Dintii lui Dracula si lilieci care ies din motor
Bolidul Ferrari 458 Italia ales pentru stabilirea recordului are un layout deosebit cu dintii lui Dracula si lilieci care ies din motor si intentioneaza sa infricoseze pe toata lumea, in special cronometrul. Logo-ul de promovare turistica a Romaniei nu va lipsi nici de pe bolid, nici de pe tricourile echipei.
Evenimentul de stabilire a recordului mondial va fi si subiectul unui documentar. „Transfagarasan Speed World Record ” se va desfasura in data de 03 august intre orele 10-14. Portiunea de drum cuprinsa intre Balea Cascada si Balea Lac va fi inchisa in tot acest timp, pentru buna desfasurarea a cursei.
In data de 03 august, la Balea Cascada va avea loc in jurul orei 10 o ceremonie in care va fi prezentat jurnalistilor si spectatorilor prezenti scopul acestei actiuni, respectiv stabilirea unui record de urcare pe Transfagarasan cu un Ferrari 458 Italia Astfel, dupa ce in 2009, realizatorii celebrei emisiuni BBC – Top Gear, Jeremy Clarkson, Richard Hammond si James May, au numit Transfagarasanul “traseul cel mai surprinzator din lume” (“we were wrong, this is better than the Stelvio, this is the BEST road in the world”) datorita curbelor si a peisajelor pe care le traverseaza, se pare ca TRANSFAGARASANUL a devenit o destinatie din ce in ce mai atractiva, inclusiv pentru organizarea unor evenimente sportive, filmari de emisiunie, filamri de clipuri de promovare, etc:
– in data de 25 iulie 2015 se organizeaza un consurs de Triatlon – Transfier 70.3 – prima editie, cu participare internationala, triatlon care este in top 3 cele mai grele triatloane pe distante lungi din lume, asemanator ca dificultate cu Savageman 70.3 si Wildflower 70.3;
– celebrul Les Stroud, expertul în supraviețuire și realizatorul documentarului ”Survivorman” („Supraviețuitorul”), care se difuzează internațional pe Discovery Channel și Science Channel, a ales, de asemenea, să filmeze un nou episod în județul Argeș, în cei mai înalți munți din România, Munții Făgăraș. Documentarul a avut un concept diferit de celelalte, în sensul că de această dată Les Stoud a colaborat cu echipele locale de căutare, respectiv ale Salvamontului argeșean, lucru pentru care realizatorul și-a exprimat entuziasmul: ”Pentru mine este o ocazie deosebită să lucrez cu o formație de salvatori, fiind a treia oară de când realizez Survivorman când am acest gen de colaborare, după Canada și Statele Unite ale Americii.” În timp ce Les Stroud a încercat să supraviețuiască, echipa tehnică a filmat peisaje din Munții Făgăraș, baza fiind stabilită la Cabana Salvamont Argeș-Cota 2000 Transfăgărășan. ”Supraviețuitorul” s-a filmat singur, iar Salvamont Argeș a declanșat operațiunea de căutare a persoanei dispărute, fiecare dintre echipele de la Salvamont fiind însoțită de un cameraman din echipa de filmare canadiană. Potrivit directorului Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu, atât căutările Salvamontului, cât și filmările la documentar au fost făcute inclusiv cu dronele.
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp