prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

PSD Argeş, între trădare şi prietenie. Fiecare pasăre pe limba ei piere

Social democraţii argeşeni au dovedit în repetate rânduri că pot trada colegii de organizaţie pentru a atinge un scop personal. Dar, de această dată nu putem vorbi chiar de o trădare. Cătălin Rădulescu a rămas fără susţinere politică din partea organizaţiei municipale şi din partea organizaţiei judeţene pentru discursurile sale accide împotriva conducerii şi a colegilor săi.

Radiografia excluderii lui Rădulescu
Rădulescu a avut trei momente cheie care au dus la mazilirea sa din organizaţiile argeşene, şi anume: înainte de Congres, când a decis să candideze de capul lui, în timpul Congresului când s-a crezut mai cu moţ decât Valeca şi după congres când, pur şi simplu, a criticat în termeni duri colegii din PSD Argeş. Dar să le luăm pe rând.

Înainte de Congres, PSD Argeş l-a desemnat pe Şerban Valeca pentru a candida pentru un post de vicepreşedinte la nivel naţional. Rădulescu nu a participat la acea şedinţă pentru că “nu a fost invitat”, aşa cum declară el acum. Dat fiind faptul că este deputat de Argeş, iar la acel moment făcea parte din organizaţia argeşeană este greu de crezut faptul că nimeni nu i-a spus. Fiecare demnitar face parte din BPJ, iar astfel din cei trei senatori şi ceilalţi şase deputaţi, este imposibil ca unul să nu îi fi spus despre acea şedinţă crucială.

După ce a aflat că primarii şi social democraţii din BPJ nu i-au acordat încredere, motivele fiind destul de cunoscute, Cătălin Rădulescu s-a gândit să candideze împotriva lui Şerban Valeca. A depus contestaţie, care ulterior i-a fost acceptată, deşi după noul statut, social democratul nu avea dreptul. În bine-i cunoscutul stil, Rădulescu s-a crezut puternic, dar ulterior a aflat pe propria-i piele că niciun pesedist cu minte nu l-ar fi făcut vicepreşedinte.

Cel de-al doilea moment cheie a fost în timpul Congresului, când câştigător al postului de vicepreşedinte a fost desemnat Adrian Ţuţuianu, Valeca picând pe locul doi, iar Rădulescu a rămas cu buza umflată, fiind votat de aproximativ 50 de delegaţi ai Congresului. Şi asta în condiţiile în care a încercat să îşi negocieze poziţia, dându-se pe lângă “liderul suprem”, Liviu Dragnea, dar fără niciun succes. Cu cât eşti ami puternic, cu atât cazi mai rău.

Cel de-al treilea moment şi cel care a solidificat ideea social democraţilor piteşteni de al exclude pe Rădulescu a fost în momentul în care deputatul şi-a dat drumul la gură şi la degete pe reţele de socializare, denigrând pe Şerban Valeca şi pe Ducele de Albota. Deputatul s-a “automitraliat” în momentul în care a spus că “dacă Valeca ar fi candidat singur, tot pe locul doi ieşea” sau când a intrat în conflict deschis cu primarul Ion Dumitru. Mai mult, a declarat la acel moment, probabil din invidie că preşedintele PSD Argeş a primit mai multe voturi decât el, că a negociat la cafele “cu Nicu Bănicioiu ca Adi Ţuţuianu să fie ales”. Această declaraţie şi-a retras-o ulterior, dar vorbele rămân pe site-urile de ştiri locale şi naţionale.

Picătura care a umplut paharul

Joi a venit şi momentul decisiv. Biroul Politic Municipal s-a întzrunit şi a decis cu majoritate de voturi ca Rădulescu să îi fie retras sprijinul politic. În acel moment, văzându-se ca un nomad pe care nimeni nu îl vrea, deputatul “Mitralieră” a început să sune primarii din Argeş sau să le dea mesaje să îl salveze. Spre nefericirea lui, după jignirile aduse şi pentru pata pe care a pus-o organizaţiilor PSD Argeş şi PSD Piteşti, nimeni nu se va mai băga pentru a-l salva pe Cătălin Rădulescu.

Dar aceasta este doar istoria recentă a scandalului. Cătălin Rădulescu a mai fost suspendat din partid după ce a iscat un scandal la nivel naţional, moment în care s-a ales cu porecla de “deputatul Mitralieră” sau nenumăratele scandaluri cu iz sexual în care a fost implicat în cele două mandate de parlamentar.
Acum, pentru Cătălin Rădulescu nu rămâne decât o minune care să îl salveze. BPN al PSD îi va decide soarta. Mai mult, dacă mai calcă o singură dată pe bec va trebui să îşi găsească un partid care să îl accepte. Dar, şansele sunt infime…

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.