prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

PSD Argeș ridică mâna asupra producătorilor și fermierilor locali și îi lovește rușinos peste obraz

PSD Argeș ridică mâna asupra producătorilor și fermierilor locali și, în loc să le ofere un sprijin, îi lovește rușinos peste obraz. Constatăm cu uimire că PSD Argeș se agață cu disperare de subiectul referitor la producătorii de mere din județ și, din dorința de a-și ascunde neputința și incapacitatea de a-i sprijini, lansează un atac fals la adresa PNL. Este dramatic că liderii PSD care conduc Consiliul Județean se laudă că achiziționează mere dintr-o ogradă din Polonia, prin te miri ce intermediari, în loc să cumpere mere din ograda Argeșului. Noi nu insistăm asupra procedurii de achiziție publică, fiind atribuția exclusivă a CJ, ci asupra ideii de solidaritate cu antreprenorul local.

 

Dar, din păcate, vedem cum PSD își dorește un schimb continuu de replici sterile pe acest subiect și să arunce în ridicol munca antreprenorilor argeșeni. PSD ridică mâna asupra producătorilor și fermierilor locali și, în loc să le ofere un sprijin, îi lovește rușinos peste obraz. Și o face de mulți ani!

Astăzi, într-un comunicat arțăgos, plin de jigniri fără discernământ adresate liberalilor și într-un stil care amintește de retorica peremistă, PSD Argeș îndrăznește să vorbească despre libera inițiativă, în condițiile în care sprijinul pe care îl acordă firmelor locale tinde către zero.

PNL Argeș susține mediul antreprenorial și libera inițiativă, depune toate eforturile și face toate demersurile legale să sprijine companiile cu capital autohton. În acest sens s-a ivit și propunerea comunicată public de prefectul Radu Perianu ca instituțiile din județ să se așeze la o singură masă și să susțină pe o singură voce, interesele producătorilor de mere din Argeș. Totul într-o ecuație care ar asigura prosperitate fermierilor și fructe proaspete pe mesele tuturor.

Cum se face că italienii luptă cu înverșunare pentru vinurile locale, că francezii își susțin cu îndârjire brânzeturile sau iată, cum polonezii își promovează merele într-o țară care cultivă, la rândul ei, mere extraordinare? Pentru că există solidaritate și respect pentru producătorul local. Dacă PSD Argeș și-ar fi dorit ca merele din județul nostru să ajungă la copii, așa cum clamează, ar fi renunțat la ipocrizie și ar fi construit o strategie politică și economică prin care să crească capacitatea firmelor argeșene de a pătrunde pe piețele locale și naționale.

Later edit. Excelența sa, ambasadorul Kazahstanului care a vizitat ieri mai multe firme din Curtea de Argeș, la invitația Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali, în vederea promovării capitalului autohton, mi-a mărturisit că a mâncat aici cele mai gustoase mere. Mi-a fost rușine să-i spun că, în Argeș, elevii nu primesc mere din livezile locale din cauza incompetenței și a lipsei de implicare a celor care conduc județul de mai bine de 30 de ani.

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs