prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Raed Arafat, declarație înfricoșătoare! Spitalele se pregătesc de război!

România se pregătește de război! Raed Arafat anunță spitale militare de aproape 100 de milioane de euro.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a ieșit din conul de umbră în care a intrat, cu o veste alarmistă. A ținut să ne informeze că este nevoie de pregătirea spitalelor pentru război. El a dat exemplu că în țările membre NATO se lucrează intens în acest sens, pentru a face faţă unei eventuale situaţii de conflict.

CITEȘTE ȘI: CRESC SALARIILE POLIȚIȘTILOR LOCALI DIN PITEȘTI! CÂȚI BANI CÂȘTIGĂ DIRECTORII?

Conform declarațiilor sale, România a luat un proiect de 96,5 milioane euro pentru crearea unui stoc medical şi de detecţie şi de monitorizare pe partea de chimic, biologic şi radio-nuclear.

Spitalele civile se pregătesc deja pentru un eventual conflict armat în care să fie implicată și România

Pentru că nici o ţară nu are spitale militare cu toate specialităţile, care să acopere nevoia militarilor, orice spital civil va ajunge în final să primească, posibil, răniţi, militari sau civili.

El a menționat că țara noastră își consolidează rezervele și pentru detectarea nucleară. Arafat a clarificat importanța acestor măsuri pentru sistemul de intervenție în situații de urgență.

”Dacă UPU-rile sau dacă în spitalele civile, în caz de conflict, vom primi pacienţi, este normal. Toată Europa, toată lumea vede acest lucru, că militarii, dacă sunt răniţi, vor ajunge la un moment dat în spitalele civile. Nici o ţară n-are spitale militare cu toate specialităţile care să acopere nevoia militarilor. Aşa că orice spital civil va ajunge în final să primească, posibil, răniţi, militari sau civili”, a spus şeful DSU.

România se pregătește de război!

Potrivit lui Raed Arafat, ”mai este de lucrat pe sistem, pe partea de capacităţi de terapie intensivă şi de capacităţi chirurgicale”.

”Este mult de lucrat şi aici. Să ştiţi că se lucrează, nu numai în România. Se lucrează peste tot pentru pregătirea sistemelor sanitare din ţările membre NATO, pentru a face faţă unei eventuale situaţii de conflict. Chiar dacă toată lumea spune că acest lucru este foarte puţin probabil şi că nu trebuie să ne speriem, da, aşa este, dar a fi pregătit este un lucru obligatoriu. Şi anul trecut, nu este nici un secret, s-a ţinut la NATO o întâlnire a grupului întrunit de sănătate, care este un grup pe care am onoarea să-l coordonez de câţiva ani”, a spus Arafat.

El a mai precizat că s-a discutat despre necesitatea ca sistemele să fie mai pregătite, cu viziune spre accidentele colective, indiferent de cauza lor, spre a primi un număr mare de accidentaţi.

”Că vin din altă ţară, că vin din ţară, dacă vin din cauza unui conflict sau vin din cauza unei catastrofe, oricum trebuie să fim pregătiţi. Deci pot să spun că mai avem încă, dar creştem, creştem la stocuri, la pregătire, la materiale sanitare. Recent am luat un proiect de 96,5 milioane euro pentru crearea unui stoc medical şi de detecţie şi de monitorizare pe partea de chimic, biologic şi radio-nuclear. Un stoc pe care noi îl creăm în România în numele Uniunii Europene şi sunt alte ţări similare nouă care au luat astfel de sume ca să facă același lucru. Astea toate cresc nivelul de pregătire”, a conchis Arafat.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs