Război total între Direcțua Silvică și Gogu Davidescu! Află motivul!

14
gheroghe_davidescu, directia_silvica, padurea_trivale, proces

Războiul dintre Direcția Silvică Argeș și fostul prefect Gheorghe Davidescu pare fără sfârșit. Cele două entități s-au judecat ba pentru bani, ba pentru anularea unor decizii care făceau referire la mutarea disciplinară a lui Davidescu la un ocol silvic din județ, ba (în cazul de față) pentru un drum. Un drum pe care fostul prefect de Argeș îl folosește, împreună cu alți șase vecini, încă din anul 1997 și pe care Direcția Silvică spune că l-ar fi folosit pentru plantarea de puieți. 

 

S-au trimis somații de plată

 

O fi orgoliu sau o fi vorba despre altceva… numai Dumnezeu știe. Însă este clar că între conducerea Direcției Silvice Argeș și fostul prefect Gheorghe Davidescu circulă energii negative. Ca exemplu, vă spunem că la începutul acestui an, Direcția a deschis un proces împotriva lui Davidescu și a încă șase persoane, plus primăriile din Pitești și Moșoaia. Motivul îl reprezintă revendicarea imobiliară și face referire la un drum pe care îl folosesc, de aproximativ 18 ani, un număr de șapte persoane care au case în zonă. Desigur că poate ați realizat că este vorba despre o zonă situată la marginea Pădurii Trivale, o porțiune de teren aflată la hotarul dintre comuna Moșoaia și orașul Pitești și care a reprezentat motiv de scandal. Într-adevăr, neînțelegerile dintre Direcția Silvică Argeș și Gheorghe Davidescu pe acest subiect nu reprezintă un element de noutate, pentru că noi am mai scris despre acest litigiu. Însă ceea ce este de-a dreptul hilar e faptul că de vreo câteva luni, atât fostul prefect de Argeș cât și vecinii lui s-au trezit cu somații de plată pentru că au folosit drumul respectiv ca să ajungă la casele lor. „Anul acesta, atât eu cât și vecinii, ne-am trezit cu somații de la Direcția Silvică pentru a plăti, cu toții, suma de 3,3 miliarde lei vechi pentru că am folosit acest drum. Cum să dăm acești bani când noi circulăm pe un drum public?” a relatat Gheorghe Davidescu. 

 

Davidescu are dovezi că este drum public

 

Într-adevăr subiectul litigiului dintre părți lasă loc de interpretări întrucât drumul cu pricina se află la limita dintre comuna Moșoaia și orașul Pitești, iar acesta este și motivul pentru care cele două primării sunt chemate în instanță. Mai exact, ca să lămurească practic, în administrarea cui se află respectiva cale de acces. Însă, indiferent pe teritoriul cui se află drumul, Direcția Silvică susține că acesta a fost „croit” pe terenul pădurilor de stat, adică al Pădurii Trivale și că dacă nu se amenaja respectiva cale de acces, acolo se puteau sădi mulți stejari. Probabil în valoare de 3,3 miliarde de lei vechi pentru că la unul din termene, Direcția Silvică a solicitat chiar să se realizeze o expertiză în urma căreia să se calculeze contravaloarea lipsei de folosință a terenului, defalcat pe ani. „Noi ne-am făcut casele acolo în anul 1997 iar atunci terenul aparținea de comuna Moșoaia. Drumul era domeniul public al comunei Moșoaia iar de vreun an, am înțeles că a trecut la Primăria Pitești. Dar tot domeniu public rămâne. Practic, noi suntem pe hotar. Avem casele în comuna Moșoaia iar drumul de acces este al Piteștiului. Dar, repet: vorbim despre un drum public și nu un domeniu privat! Eu am însă harta cu ceea ce era înainte și știu clar că în partea stângă erau pădurile private iar în dreapta pădurea statului. Nu poate să mă prostească nimeni pe mine” a declarat Davidescu. Procesul dintre părți se anunță a fi unul complicat deoarece și Direcția Silvică ține cu dinții de acel teren care, ca și mărime, nu reprezintă chiar mult (în jur de 1.100 mp) dar cum scandalul în care Pădurea Trivale este subiect principal, este în floare, orice parcelă recuperată aduce lauri.