prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Renault vinde pachetul majoritar de acțiuni la Dacia! Lovitură pentru industria auto din România!

Renault vinde pachetul majoritar de acțiuni la Dacia. Renault este pregătit să renunțe până la 60% dintre acțiunile deținute la divizia de motoare termice, care va include companiile Automobile Dacia, Uzina Mecanică de la Mioveni și firma Renault Technologie Roumanie, primind deja numeroase oferte „de parteneriat”, conform Automotive News Europe.

Renault este gata să vândă o parte din Uzinele Dacia, pentru a face rost de bani și pentru a finanța mașinile electrice. Planurile actualului CEO al Renault Group, Luca de Meo, de a restructura compania în două divizii separate, pentru a pune în valoare investițiile în mașinile electrice, iau în calcul vânzarea Uzinei Mecanice Dacia și a activităților de inginerie din România.

Luca de Meo, CEO Renault Group, a confirmat faptul că se gândește la o separare și la o listare a diviziei de electrice. „Vedem vehiculele electrice ca un business în creștere și ICE (n.r. motoarele cu combustie internă) ca un generator stabil de cash”, a spus De Meo în cadrul unei conferințe. „Este o nevoie industrială să separăm cele două echipe, deoarece joacă sporturi diferite”, a explicat De Meo.

Șeful Renault Group a explicat și care este strategia sa în această direcție: „Credem că există încă potențial pentru tehnologia ICE, dar acesta este un joc vechi. În acest caz, sinergiile și mărimea contează, iar dacă extrag activitățile ICE și le combin cu alt constructor sau cu un alt jucător, ne va oferi avantaj în costuri și pot să scot cash din marjă și să o investesc în noile tehnologii”.

Se pare că Renault a primit deja propuneri pentru afacerile cu motoare termice, pe care compania intenționează „să le extragă”  după cum susțin sursele Reuters, care mai spun că francezii sunt gata să păstreze doar 40% din ceea ce va fi divizia de motoare termice a Renault. Printre posibilii investitori care s-ar fi arătat interesați de achiziția de acțiuni în cadrul acestei companii se numără atât partenerii de la Nissan, cât și alte companii din industrie.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs