prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Rețea de trafic de minori – dezmembrată! DIICOT arestează opt suspecți!

Procurorii DIICOT și polițiștii de la combaterea criminalității organizate au intervenit într-un caz șocant de exploatare sexuală, care s-a desfășurat pe parcursul a cinci ani, atât în România, cât și în Marea Britanie. Mai multe femei, inclusiv minore, au fost forțate să se prostitueze, iar acum opt indivizi, majoritatea membri ai aceleiași familii, se află în arest preventiv. Descinderile au avut loc la trei adrese, în cadrul unui dosar penal complex.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. AU ÎNCEPUT DEFRIȘĂRILE PE LOTUL BOIȚA-CORNETU AL A1! IMAGINILE MOMENTULUI!

Date din anchetă arată că, în perioada 2019 – iulie 2024, opt persoane, cele mai multe membri ai aceleiaşi familii, au constituit, în municipiul Bucureşti, un grup infracţional, în scopul obţinerii de importante beneficii materiale din exploatarea sexuală a mai multor femei, trafic de minori, trafic de persoane, act sexual cu un minor şi viol săvârşit asupra unui minor, copiii având vârste de 13 şi 14 ani.

Femeile exploatate sexual erau recrutate de către membrii grupului infracţional organizat din rândul tinerelor vulnerabile. Acestea erau puse să se prostitueze, fiind controlate, supravegheate şi însoţite în locurile alese pentru practicarea prostituţiei, în România şi Marea Britanie. Exploatatorii racolau clienţi prin intermediul unor anunţuri publicate pe site-urile de profil, stabilind totodată tarifele serviciilor oferite şi modalitatea de plată. Sumele de bani rezultate din activitatea infracţională erau colectate de liderul grupului infracţional şi ulterior împărţite cu celelalte persoane bănuite.

„În realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, liderul grupului infracţional ar fi recrutat o victimă minoră (în vârstă de 13 ani la acel moment) prin inducere în eroare şi profitând de starea ei de vădită vulnerabilitate (cauzată de vârstă, lipsa experienţei şi o situaţie familială tensionată), pe care ar fi transportat-o şi cazat-o la diferite adrese din Bucureşti şi, ulterior, în Marea Britanie, determinând-o să practice prostituţia. Bărbatul în cauză şi-ar fi însuşit integral sumele de bani obţinute de către persoana vătămată minoră. De asemenea, acesta ar fi sprijinit un alt membru al grupului infracţional să exploateze sexual o altă victimă minoră (14 ani) şi ar fi întreţinut, în mod repetat, relaţii sexuale cu persoanele vătămate minore”, se arată într-un comunicat al anchetatorilor.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs