Pentru iubitorii de mâncare italiană şi nu numai, vă propunem o reţetă simplă şi gustoasă de spaghetti cu bacon şi parmezan.
Ingrediente
• 200 g spaghetti
• 10 felii subţiri de bacon
• 1 ceapă mică
• 1 căţel de usturoi
• ulei
• sare
• piper
• 1 roşie mare
• 250 ml smântână de gătit
• 50 g parmezan ras şi extra pentru servit
• câteva capere
Mod de preparare
Pastele se pun la fiert conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Se călesc la foc mic în puţin ulei ceapa şi usturoiul tocat mărunt.
Se adaugă baconul tăiat cubulețe.
Între timp roşia se opăreşte, se curăţă de coajă şi i se scoate miezul moale, iar pulpa se taie şi ea cubulețe.
Se adaugă peste bacon.
Se căleşte totul pentru câteva minute, apoi se adaugă smântâna de gătit şi parmezanul ras.
Se potriveşte gustul cu sare şi piper şi se adaugă pastele fierte.
Se amestecă bine şi se servesc cu parmezan ras deasupra şi câteva capere.
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp