prima-proinstal
Obiectiv de Argeș

Reţetă ideală pentru zilele când vreţi să mâncaţi ceva diferit!

Pentru zilele în care nu aveţi poftă de mâncărurile tradiţionale din frigider (ciorbă, sarmale, pilaf. etc.) şi doriţi ceva mai aparte dar şi care să nu necesite mult timp pentru preparare, quesadilla cu pui si legume reprezintă o idee excelentă.

Quesadilla cu pui şi legume 

Ingrediente

  • Lipii tortilla 6 bucăţi, dacă nu găsiți le puteți înlocui cu lipii simple arabești
  • Caşcaval 300 g
  • Pulpe de pui dezosate 600 g sau șuncă de orice fel
  • Ardei gras 1 bucată
  • Porumb conservat 200 g
  • Pătrunjel tocat 2 linguri
  • Usturoi (căţei) 3 bucăţi
  • Portocale 0.5 bucăţi
  • Oregano uscat 1 linguriţă
  • Oțet de mere 1 lingura
  • Scorțișoară măcinată jumătate de linguriţă
  • Boia ardei dulce sau iute 1 linguriță sau fulgi de chilli
  • Sare
  • Piper negru măcinat
  • Ulei 50 ml

Mod de preparare

În primul rând preparaţi carnea de pui pentru Quesadilla. Dacă faceți quesadilla cu șuncă, omiteți paşii următori.  Deci, într-un bol mic amestecați – 3 căţei de usturoi pisat, sucul de la o jumătate de portocala, 1 linguriţă de oregano, 1 lingură de oțet de mere, 0.5 linguriţă scorțișoară, 1 linguriţă boia sau chilli, 1 lingură de sare şi puţin piper negru măcinat. Turnați această combinație peste pulpele de pui dezosate şi amestecați bine şi lăsați 30 minute să se marineze, sau peste noapte, la frigider. Apoi le puneți într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, şi le rumeniți la cuptor timp de aproximativ 45 de minute la 200 de grade. Lăsați să se răcească. Tăiați carnea în felii subțiri şi mici, la fel faceți şi cu șunca, dacă o folosiți aici. Tăiați fideluţă subțire ardeiul gras şi tocați mărunt pătrunjelul.

Luați o lipie tortilla (aveți grijă să cumpărați lipii care să încapă în tigaia pe care o aveți acasă) şi puneți pe o jumătate din ea puțin cașcaval dat prin răzătoare. Peste cașcaval puneți felii de pui (sau șuncă), puțin porumb, ardei şi pătrunjel tocat. Puteţi folosi orice legumă doriţi şi vă place dumneavoastră. Peste umplutură mai puneți neapărat încă puțin cașcaval ras. Îndoiți lipia în jumătate şi închideți umplutura.

Pregătiți la fel şi restul de lipii pe care le aveți pentru quesadilla cu pui. Încălziți bine tigaia şi o ungeți cu puțin ulei. Puneți la rumenit în tigaie câte 2 jumătăţi de lipii. Le țineți la foc mediu şi aveți grijă că se rumenesc foarte repede. Se întorc atent pe partea cealaltă cu o spatulă mai mare. După aceea le lăsați 1-2 minute să se răcorească, apoi feliați fiecare lipie în 4 bucăţi uniforme.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs