prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Risc de epidemie în întreaga lume? OMS avertizează despre potențialul unei noi pandemii: „Sistemele de sănătate trebuie să fie pregătite!”

Organizația Mondială a Sănătății a vorbit despre noua pandemie care ar putea ameninţa omenirea. Avertismentul OMS face referire la un posibil focar neașteptat de boală, un eveniment cu victime în masă. Șefa Biroului OMS din România, Caroline Clarinval, a atras atenţia că autorităţile trebuie să se pregătească pentru a face faţă unei situaţii de urgenţă.

CITEȘTE ȘI: PESTE 500 DE MUNCITORI ȘI 270 UTILAJE PE CEA MAI AȘTEPTATĂ AUTOSTRADĂ DIN ROMÂNIA! ÎN TOAMNĂ VA FI GATA!

Cu toții suntem conștienți de provocările pe care le implică riscul unei epidemii la nivel global. În lumina unei noi amenințări virale care se răspândește rapid, preocupările legate de sănătate și siguranță cresc din nou în întreaga lume.

alerta mondiala 300x169 1

Un virus se răspândește în lume

Cercetătorii prezintă date alarmante în cadrul unui studiu ce va fi publicat în cursul weekendului următor. Aceștia avertizează că există o probabilitate ridicată ca virusul gripal să declanșeze o nouă pandemie în viitorul apropiat.

Un sondaj internațional efectuat de 187 de oameni de știință de rang înalt indică faptul că 57% dintre specialiști în boli consideră că o tulpină a virusului gripal va fi cauza următoarei epidemii globale de boli infecțioase mortale.

Jon Salmanton-García de la Universitatea din Köln, autorul studiului, subliniază că amenințarea pandemiei gripale este reală, bazată pe cercetări care evidențiază evoluția și mutațiile constante ale virusului gripal.

El atrage atenția că, deși focarele de gripă apar în fiecare iarnă, situația nu va rămâne mereu sub control, iar consecințele pot fi devastatoare.

În plus, studiul arată că există și alte pericole potențiale, cum ar fi un virus necunoscut până în prezent, denumit Boala X, care ar putea apărea brusc și declanșa o pandemie similară cu cea generată de Sars-CoV-2, virusul responsabil de COVID-19.

Ce spun specialiștii

Studiul realizat de oamenii de știință relevă că gripa rămâne principala amenințare în ceea ce privește potențialul său pandemic. Deși există și alte microorganisme mortale care pot reprezenta riscuri pentru sănătatea globală, gripa continuă să fie în centrul atenției, întrucât evoluția sa constantă reprezintă un pericol iminent.

În ciuda acestor amenințări iminente, unele lecții privind prevenirea răspândirii bolilor par să fie uitate.

Jon Salmanton-García subliniază că oamenii au început să renunțe la măști și să revină la vechile obiceiuri proaste, ceea ce ar putea avea consecințe grave în viitor.

Perspectivele unei pandemii gripale sunt alarmante, dar oamenii de știință subliniază că deja există vaccinuri împotriva multor tulpini de gripă, inclusiv H5N1.

Cu toate acestea, producerea și distribuirea acestor vaccinuri la scară globală ar reprezenta o provocare logistică considerabilă, în cazul izbucnirii unei pandemii gripale.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs