prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

România a zdrobit Spania!

Calificată cu doar un punct în grupa semifinală, echipa naţională de handbal a României  mai avea de jucat trei „finale” cu Spania, Ungaria şi Germania. Singura şansă de a prinde semifianala este ca echipa lui Tadici să obţină trei victorii, dar şi ca Muntenegru să fi învins pe Ungaria, iar Rusia să se împiedice cu Germania. Cum Muntenegru a învins duminică seara Ungaria cu 28 – 26, şi Rusia a făcut egal, 26 – 26 cu Germania, iar România a zdrobit Spania cu 31 – 26, handbalistele noastre mai au de jucat două „finale”. Prima, în această seară, cu Ungaria.
Cristina Neagu a fost magnifică!
Faptul că la meciurile din grupa preliminară echipa lui Tadici nu a strălucit, linia de 9 metri fiind puţin productivă, specialiştii dădeau ca favorită Spania lui Navarro şi Barbossa, dar Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare din lume în anul 2010, a avut o prestaţie de excepţie marcând 7 goluri şi fiind susţinută de colegele ei. Doar în primele 2-3 minute Spania a ţinut piept echipei noastre, care a dominat de o manieră categorică partida.
România a avut şi 10 goluri diferenţă
Handbalistele tricolore au condus la pauză cu 15 – 12 şi s-au distanţat chiar la 10 goluri în minutele 50, 28 – 18, şi 51, 29 – 19! Portăriţa Paula Ungureanu a făcut minuni, jucătoarele de la linia de 9 metri au reuşit 12 goluri, contraatacul, extremele şi mai ales pivoţii au avut prestaţii foarte bune, semn că antrenorul Gheorghe Tadici este bun „meseriaş”. Nici chiar descalificarea apărătoarei Pintea în prima repriză, de arbitrele surori Charlotte şi Jullie Bonaventura n-au dat peste cap angrenajul pus la punct de Tadici.
Doar doi suporteri!
Şi dacă la meciurile de la Vrşeţ,  echipa României a fost susţinută de peste 2.000 de spectatori, acum, la Novi Sad, la meciul cu Spania au fost doar… doi! Cu Pintea descalificată de franţuzoaice,  plângând şi încurajându-şi echipa din tribună, au fost trei! Pentru că drumurile din Serbia au fost închise din cauza zăpezii, autocare şi zeci de maşini cu suporterii români care mergeau la meci, au fost întoarse de la graniţă. Nici măcar preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, n-a ajuns la meciul de la Novi Sad.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.