România se aliniază cu Europa! Propunerea politicienilor, o „menghină fiscală” pentru companii!

Salariul minim european va fi introdus și în România. Prin această măsură, firmele mici vor fi strânse și mai tare într-o „menghină fiscală”. Acestea vor fi nevoite să renunțe la o parte dintre angajați pentru a-și acoperi cheltuielile, iar costurile serviciilor și produselor vor crește.

CITEȘTE ȘI: 24 DIN 7! PESTE 1000 DE OAMENI LUCREAZĂ PE TRONSONUL 5 AL AUTOSTRĂZII A1 PITEȘTI – CURTEA DE ARGEȘ!

PSD a anunțat că îşi asumă ca obiectiv politic major implementarea salariului minim european în România, până la finalul anului 2024.

„În acest sens, specialiştii PSD lucrează deja la elaborarea unei propuneri de reglementare, pentru transpunerea în legislaţia naţională a directivei europene privind salariile minime adecvate în Uniunea Europeană.

Propunerea va fi realizată în colaborare cu ministra Muncii, Simona Bucura-Oprescu”, potrivit sursei citate.

În comunicat se arată că trebuie definit un mecanism automat pentru majorarea anuală a salariului minim din România, „într-o manieră predictibilă, care să garanteze creşterea nivelului de trai şi a puterii de cumpărare pentru toţi salariaţii din România”.

Stăm cel mai prost raportat la cifre exacte

Mărirea „din pix a salariilor” nu va aduce un trai mai bun pentru români, iar aceste creșteri de salarii se vor reflecta în creșteri de prețuri, în condițiile în care nu sunt luate măsuri pentru a încetini inflația:

„Eu aș spune că e doar o scamatorie financiară, pentru că, într- adevăr, chiar dacă crești din pix salariul minim în România, asta nu înseamnă că oamenii vor trăi mai bine. În condițiile în care prețurile cresc, aceste creșteri salariale se vor reflecta, din păcate, în inflație. Mai mult decât atât, gândiți- vă că firmele care vor fi obligate să crească salariul minim vor trebui să-și scoată de undeva costurile asumate. Și această creștere de costuri se va traduce, din păcate, în prețuri mai mari pentru produsele și serviciile pe care le comercializează. Deci, practic suntem într-o spirală – creșteri de salarii – creșteri de prețuri – din care vom ieși cu foarte mare dificultate, în condițiile în care noi nu luăm măsuri pentru a stăvili inflația, marea boală de care suferă economia în momentul de față.”, a declarat analistul economic, Adrian Negrescu.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.