prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

România se topește! Se anunță 44 de grade și cod roșu de caniculă! Află când și zonele afectate!

România se topește! Se anunță 44 de grade și cod roșu de caniculă! Află când și zonele afectate!

Se anunță prăpăd în România! Administrația Națională de Meteorologie este în alertă, evaluând posibilitatea emiterii primului Cod Roșu de caniculă din acest sezon estival. Potrivit specialiștilor de la AccuWeather, Bucureștiul și mai multe județe, printre care și Argeșul vor resimți o caniculă deosebit de severă, cu temperaturi care vor atinge și depăși pragul de 40 de grade Celsius.

CITEȘTE ȘI: BACALAUREAT 2024: AU APĂRUT SUBIECTELE LA ISTORIE! CE AU AVUT DE REZOLVAT ELEVII?

Concret, prognoza indică o creștere a temperaturilor în perioada 7-10 iulie, cu valori inițiale de 36 de grade în creștere până la 39 de grade în București și zona de sud a țării. Meteorologii avertizează că aceste temperaturi vor fi resimțite ca fiind de până la 44 de grade la umbră.

Populația este sfătuită să evite ieșirile din casă în timpul zilei iar angajatorii sunt obligați să ia măsuri de protecție pentru angajați conform prevederilor legale. Aceste măsuri includ reducerea intensității și ritmului activităților fizice, asigurarea ventilării adecvate la locurile de muncă și alternarea efortului dinamic cu cel static. De asemenea, este necesară asigurarea unei cantități suficiente de apă minerală, echipament individual de protecție și facilitarea accesului la dușuri pentru angajați. Dacă se impune, angajatorii pot reduce durata zilei de lucru, eșalonarea programului pe două perioade distincte sau chiar întreruperea colectivă a lucrului pentru a proteja sănătatea angajaților.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs