prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

România, țara cu cele mai periculoase cadouri! Dorința copiilor – cadoul ucigaș al părinților!

Accidentele mortale produse de șoferi tineri, fără experiență, aflați de multe ori la volanul unor mașini puternice, sunt tot mai dese. Este avertismentul psihologilor care subliniază că, nu de puține ori, autori morali ai acestor tragedii sunt părinții celor vinovați, dar și autoritățile.

CITEȘTE ȘI: TRAGEDIE! BEAT CRIȚĂ, ȘI-A CONDUS PRIETENUL SPRE MOARTE! ACCIDENT ÎNFIORĂTOR ÎN ARGEȘ!

Ieri, un tânăr de 18 ani, din Ungheni, a condus un autoturism, pe DJ 703B, din direcția Costești către Lunca Corbului. Într-o curbă la stânga, șoferul a pierdut controlul asupra mașinii și s-a răsturnat în afara părții carosabile. Nu se știe din ce cauză, însă cert este că a acroșat un autoturism cu remorcă, condus în aceeași direcție de un bărbat din Costești. Imaginile de coșmar, arătau că tânărul avea o viteză greu de reprodus. În coliziune, din păcate, un preot a decedat.

Cu două zile în urmă,  un tânăr de 19 ani, băut, a provocat un accident, pe raza comunei Popești, în urma căruia pasagerul a murit. Scena înregistrată de o cameră de supraveghere surprinde momentul în care mașina intră în curbă cu viteză mare. Șoferul nu reușește să o controleze și lovește un cap de pod. Tânărul călătorea împreună cu un prieten, tot de 19 ani, care nu a mai putut fi salvat. Șoferul a scăpat cu răni ușoare, dar etilotestul a arătat că avea o alcoolemie de 0,61 la mie.

Cadoul ucigaș pe care părinții insistă să-l ofere copiilor lor

Psihologul Mihai Copăceanu avertizează că, în România, prea mulți tineri mor în accidente de mașini. De cele mai multe ori mor pasagerii, la volan fiind alți tineri.

Suntem țara unde cel mai important și urgent obiectiv al părinților este ca, la împlinirea vârstei de 18 ani, să le ofere în dar o mașină cât mai scumpă adolescenților. Unii se stresează cu câțiva ani înainte și fac eforturi peste limite pentru a îndeplini această dorință. Psihologii atrag atenția că foarte mulți tineri nu au experiență la volan și produc adevărate tragedii pe șosele. Experții în conducere defensivă spun că inclusiv autoritățile au partea lor de vină pentru aceste drame.

„Negreșit, mulți dintre tinerii de 18, 19 ani, deși au obținut un permis auto, încă nu au abilități, nici competențe de a conduce responsabil și în siguranță. Specific vârstei avem indisciplină la volan, viteză excesivă, impulsivitate și, din păcate, consum de alcool. Pentru aceștia, mult mai inteligent ar fi să se preocupe de propria maturizare, de finalizarea unei școli, de obținerea unui loc de muncă.

Suntem țara unde cel mai important și urgent obiectiv al părinților este să le ofere în dar o mașină cât mai scumpă adolescenților. Asta se întâmplă la atingerea majoratului. Și unii se stresează cu câțiva ani înainte și fac eforturi peste limite pentru a îndeplini această dorință. În mod fals, ei cred că este un semn al dragostei, dar este un gest grav de iresponsabilitate. Mai ales atunci când cunoaștem personalitatea și temperamentul propriului copil. Trebuie să fim conștienți că 18 ani din buletin nu înseamnă maturizare cognitivă, socială și emoțională.

Mulți adolescenți ar trebui să conducă, cel puțin până la 20 de ani, bicicleta. Cândva, obligația pentru un proaspăt începător de a conduce timp de 1 an doar însoțit de un adult cu permis auto, mult mai responsabil, era una cu sens și salva vieți“, spune expertul.

Permisul de conducere, obținut prea ușor!

Mihai Copăceanu mai arată că, din păcate, prea mulți instructori auto și prea mulți polițiști închid ochii. Prea ușor dau acceptul de a conduce unui tânăr care face greșeli în trafic și nu este apt.

„Și nu e vorba de emotivitate. În mod condamnabil și criminal. Avem nevoie de mai multă rigoare profesională tocmai pentru a salva sute de vieți! Cum poate fi conștiința instructorului și cea a polițistului care au permis unui adolescent să conducă și, după câteva zile, să comită un accident cu victime umane? Pe ei cine îi trage la răspundere?“, se întreabă psihologul.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Acasă

Știri noi

Distribuie

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs