prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Românii cu două doze de vaccin pot rămâne fără Certificat COVID! Raed Arafat anunță!

Raed Arafat, șeful DSU a anunțat recent faptul că există discuții și nu este exclus ca, în viitor, Certificatul Verde să fie generat doar pentru persoanele vaccinate și cu doza trei.

”Este foarte posibil să se ia decizia ca doza a treia să fie una necesară pentru recunoașterea continuității certificatului și a imunității.

 Ce am vorbit eu se referea la decizia la nivel european, că poate urmează să se ia. Eu am dat exemple de țări care au aplicat această regulă și aici vorbim de Austria, Israel, și Franța începe să aplice acest lucru.  Ideea este că la un moment dat este posibil să se ia o decizie ca valabilitatea certificatul verde să se termine. Și aici vorbim de certificatul verde european care ne permite să circulăm fără să avem probleme. Acest certificat este posibil să se ajungă să fie prelungit numai dacă ai a treia doză. Sunt unele țări care au luat această măsură mai devreme și au început să o aplice la intrarea în țările respective, mai ales în anumite zone.

Astea sunt studiile apărute recent și toate demonstrează același lucru.

Este posibil ca, la un moment dat, la nivelul Uniunii Europene să se ia o altă decizie. Toate aceste decizii se iau pe bază științifică. Se ia această decizie pentru că au apărut studii clare că cei care au doar două doze și la care a trecut un anumit timp de la momentul în care au primit cea de-a doua doză, au imunitatea scăzută mai ales față de noua variantă. Motiv pentru care se impune, dacă vor să aibă o protecție cât de cât eficientă împotriva formelor grave, împotriva infectării, atunci vor trebui să primească a treia doză. Astea sunt studiile apărute recent și toate demonstrează același lucru.

Asta depinde de decizia pe care o iau autoritățile sanitare în baza discuțiilor la nivel european și la nivel național. Sunt oameni care urmăresc acest lucru și la Institutul Național de Sănătate Publică și la Ministerul Sănătății. Ce se aplică în interiorul țării se va aplica după analiza făcută de autoritățile sanitare și specialiștii în imunologie. Dar dacă studiile arată că rămâi fără imunitate, este foarte posibil să se ia decizia ca doza a treia să fie una necesară pentru recunoașterea continuității certificatului și a imunității.”, a declarat recent Raed Arafat.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs