prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Românii vor fi filați fără acordul lor! Anunț șoc!

Românii vor fi filați fără acordul lor! Anunț șoc!

Un proiect trecut deja de Camera Deputaților vizează înființarea unor unități speciale de filare a populației. Concret, o parte din angajații Jandarmeriei și ai Inspectoratul General pentru Imigrări şi Poliţia de Frontieră vor fi detașați în unitățile nou înființate de filaj, înființate şi autorizate să înregistreze audio-foto-video, pe domeniul public şi fără consimțământul persoanelor vizate.

CITEȘTE ȘI: PESTE 500 DE MUNCITORI ȘI 270 UTILAJE PE CEA MAI AȘTEPTATĂ AUTOSTRADĂ DIN ROMÂNIA! ÎN TOAMNĂ VA FI GATA!

Potrivit proiectului, Poliția de Frontieră este autorizată să fixeze ocazional, cu mijloace foto, audio-video sau prin alte mijloace tehnice din dotare, momente operative cu privire ale activității desfășurate în locuri publice din zona de competență, fără consimțământul persoanelor vizate, în cazul în care există motive întemeiate.

Baza de date va cuprinde elemente care fac referire la vocea, ocupația, profesia, locul de muncă, de asemenea, calitatea de suporter al unui club sportiv. Toate aceste lucruri se fac prin tot felul de colaborări între Inspectoratul General de Poliție, cu celelalte inspectorate și lucrurile se stabilesc prin ordin al ministrului de Interne.

„Nu văd nicio problemă la ora actuală. Există această suspiciune. O vom analiza la Senat.  Eu zic că cei care se ocupă de ordinea publică trebuie să aibă instrumentele necesare legale pentru a se putea acționa în teren. Eu, de exemplu, am văzut mișcări de protest și la Berlin, și la Paris, și la Londra și unde doriți dumneavoastră, unde genul ăsta de acțiuni de amploare pe stradă erau monitorizate. Am spus că din punctul nostru de vedere, la modul în care este redactat proiectul de lege acum, el va fi modificat la Senat, funcție de aceste discuții din spațiul public.”, a declarant recent Sorin Roma, deputat PNL.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs