RUPTURĂ între Liviu Dragnea și Mihai Tudose pe legile justiției: Șeful PSD îi dă ORDIN pentru Tudorel Toader

DISTRIBUIȚI
liviu dragnea1

Dacă Mihai Tudose spune că nu pune presiune pe Ministerul Justiției pentru legile justiției care ”vor fi gata când vor fi gata, preşedintele PSD, Liviu Dragnea,  afirmă că ministrul Tudorel Toader trebuie să vină până la sfârşitul lunii august cu pachetul legilor justiţiei, menţionând că îi cere acestuia să se ghideze după “bunul simţ, pe firesc”, astfel încât actul de justiţie să fie mai eficient, iar judecătorii să fie mai protejaţi.

“Pe ministrul Tudorel Toader l-am încurajat public, i-am spus: foloseşte vara asta să ţi le gândeşti (pachetul de legi ale justiţiei -n.r) cum crezi, foloseşte vara asta să te consulţi cu cât mai mulţi oameni care au vorbele la ei şi care ştiu ce să vorbească şi înăuntru şi în afară. Vorbeşte cu instituţii, cu ambasade, cu specialişti, fă o acţiune transparentă şi, spre sfârşitul lunii august, prezintă pachetul. Parlamentul e în vacanţă. (…) Mă interesează pe mine, pe noi toţi, ca omul să analizeze mult mai bine şi să vină cu ceea ce ne interesează pe noi, toţi românii. Trebuie clarificată răspunderea magistraţilor, dar în acelaşi timp trebuie făcut sistemul în aşa fel încât judecătorii să nu se mai simtă ameninţaţi şi influenţaţi”, a afirmat Dragnea, la Antena 3.

El a spus că are încredere că ministrul justiţiei va veni cu “un pachet serios”, cu deciziile Curţii Constituţionale puse în legislaţie.

“În ceea ce priveşte funcţionarea justiţiei, eu i-am cerut public şi îi cer şi acum şi cred că va face să se ghideze după bunul simţ, pe firesc, pe ceea ce ştie dumnealui că trebuie să se schimbe în aşa fel încât actul de justiţie să fie mai eficient, în care judecătorii să fie mult mai stăpâni, mai liberi, mai protejaţi. Dacă va veni cu ele în ultima săptămână din august, este foarte bine. Să le prezinte, după care intră în dezbatere parlamentară transparentă, fără patimă, fără scandal, pe discuţii aşezate, pe argumente. Am înţeles că a fost şi la Bruxelles. Aşa trebuie lucrat. Trebuie prezentat ceea ce facem. Nu a mers să ia lumină, nu avem nimic de ascuns”, a mai spus Dragnea.